Annonse

Stor interesse for årets skolekinodag

Målinger Film & Kino har gjort viser at rundt 18 000 skoleelever gikk på kino tirsdag 9. februar, fra Nordkapp i nord til Kristiansand i sør. Når vi vet at flere kinoer har måttet utvide arrangementet med flere dager og enkelte har måttet flytte skolekinodagen til en annen dato, kan vi nok en gang slå fast at kampanjen har lyktes i å sette fokus på skolekino.

Årets filmtilbud varierte mellom eldre skolekinoklassikere, til aktuelle filmer som dokumentaren
Strengt hemmelig og animasjonsfilmen
Den fantastiske Mikkel Rev. En rekke kinoer kunne også tilby elevene andre aktiviteter som animasjonskurs, filmverksteder og møter med filmskapere. Flest elever kom seg på kino i Oslo, som nok en gang imponerer med publikumsoppslutningen i år med hele 7 500 solgte billetter. Heller ikke i år kommer man utenom Nordkapp kinos egen omfattende skolefilmfestival Honnywood, som i tillegg til flere aktiviteter klarte å trekke hele 1 441 publikummere. Noe som er nær halvparten av innbyggertallet i kommunen!

Film & Kino kårer Årets beste skolekino på bakgrunn av kinoenes rapporter som sendes inn. Fristen for å sende inn disse er fredag 26. februar. Vinneren vil bli annonsert på Kickoff under filmtreffet i Oslo i mars.

Annonse
Skroll til toppen