Annonse

Oslo Kino AS ble Årets skolekino 2010

Oslo Kino AS har demonstrert at det også i en stor by med mange skoler, og uten et eksternt apparat som Den kulturelle skolesekken, er mulig å nå ut og få skolene til å komme på kino.

– Vi er imponerte over et godt planlagt arbeid, og variert tilbud med animasjonsverksteder, foredrag og lydkurs. Og ikke minst at det ble norgesrekord i antallet skolekinobesøkende, sier barnefilmrådgiver Tonje Hardersen i Film & Kino.

Også i år sto det mellom to kinoer i kåringen av Årets skolekino. De svært forskjellige forutsetningene som ligger til grunn for arbeidet med Den store skolekinodagen for hovedstadens kino og en langt mindre kino som Nordkapp, viser hvilket spenn et slikt arrangement har. Juryen valgte derfor å gi Nordkapp kino utmerkelsen ”hederlig omtale” for et fantastisk godt samarbeid med skoleverket og evnen til å la elevene selv slippe til på dagen.

– Nordkapp kino har vært med å legge listen for Årets skolekino, og er et skoleeksempel på hvordan skolekinoarbeid skal drives, sier Hardersen.

Flere andre kinoer landet rundt melder om stor pågang og fulle saler med fornøyde skoleelever som applauderte etter filmvisningene.

Årets skolekino blir kåret på grunnlag av kinoens innsats under Den store skolekinodagen. Vinnerkinoen får 10 000 kroner som skal gå til nye skolekinotiltak, mens 3 000 kroner følger med den hederlige omtalen. Bransjeorganisasjonen Film & Kino er initiativtaker til Den store skolekinodagen og kåringen av Årets skolekino

Annonse
Skroll til toppen