Annonse

Prisdryss i kinobransen

Den årlige tildelingen skjer etter en prosess hvor filmsjefene i filmbyråene kommer med godt begrunnede forslag til kandidater, mens styret i Byråforeningen tar den endelige avgjørelsen om hvem som får prisen.

I juryens begrunelse for tildelingen av prisen i kategorien "liten kino" heter det blant annet at når kollegaer skal beskrive Øystein Simonsen er entusiasme ordet som ligger nærmest. Han er også kunnskapsrik, nysgjerrig og genuint interessert. Han har fulgt utviklingen innen digitaliseringen av kinoene nøye, og er på hugget for å også få Tysværtunets to kinosaler digitalisert. Han er dyktig til å samarbeide med nabokinoene om lån og deling av kopier for å få fersk film så tidlig som mulig. Øystein er en ildsjel som Tysvær kommune kan være stolt av, og han er en verdig vinner av årets kinosjefpris.

I kategorien "stor kino" fremgår det av juryens begrunnelse at Christin Berg er fantastisk kunnskapsrik og filminteressert. Hun klarer med bravur den nesten umulige oppgaven å dyrke både børs og katedral i filmrepertoaret. Hun er skvær, real og løsningsorientert. Hun har en utrolig travel hverdag, men er allikevel nesten alltid tilgjengelig. I sine diskusjoner med byråene kan det gå hardt for seg noen ganger, men hun er alltid profesjonell i sine argumentasjoner og har også evnen til å lytte til motparten. Christin er en sann filmentusiast. Hun elsker både den spektakulære og påkostede Hollywoodfilmen samt det lille europeiske kammerspillet. Hun holder seg meget godt orientert på filmfronten og drar selv i gang festivaler og filmmarkeringer i egen by.

Prisene ble delt ut av adm. direktør Inger Warendorph i Walt Disney Studios Motion Pictures Norway.

Vinnerne ble utropt til stor jubel og applaus fra deltakerne på Byråforeningens årlige middag for kinosjefene.

Annonse
Skroll til toppen