Annonse

Sony med i det digitale spleiselaget

Norge er det første landet i verden som får en komplett nasjonal digitalisering av kinoene. Det var klart etter avtaleinngåelsene med fem av de store Hollywood-studioene i juni 2009. Som en av svært få aktører i verden har Film & Kino og dermed de norske kinoene nå også avtaler med alle de seks store Hollywood-studioene. Amerikanske filmer utgjør ca 60 prosent av omsetningen for de norske kinoene og avtalene sikrer filmtilgang etter digitaliseringen.

– Denne avtalen avslutter mer enn tre års forhandlinger, og vi vil gjerne takke Sony Pictures Releasing International for et godt og konstruktivt samarbeid. Vi er svært fornøyde med å ha dem med i spleiselaget, da vi dermed sikrer visning av storfilmer som Spiderman sier fungerende administrerende direktør Roar Svartberg i Film & Kino.

Avtalen er med på å underbygge Film & Kinos arbeid for å sikre publikum aktuell film. Med digitaliseringen kan alle de norske kinoene vise film tilnærmet likt i tid og med samme høye kvalitet. I tillegg åpner digital kino for nye bruksmuligheter som for eksempel 3D og lokalt tilpasset programmering av film.

– Digital kino er en viktig del av vår overordnede strategi for å øke kinoopplevelsen for kundene rundt om i hele verden, sier Mark Zucker, president i Sony Pictures Releasing International Corporation. – Vi ser frem til et positivt samarbeid med Film & Kino, og hilser dem velkommen som en partner for å nå vår overordnede strategi, sier han.

Planen for utplassering av det digitale utstyret på de norske kinoene er ventet å være klar i løpet av noen dager.

Annonse
Skroll til toppen