Annonse
Bildet er tatt under fjorårets festival. Foto: Barnefilmfestivalen.

Vellykket barnefilmfestival i Kristiansand

Det magiske treet fra Polen var festivalens åpningsfilm og fikk både publikumsprisen og Film & Kinos barnefilmpris. Barnefilmprisen er en importpris som skal sikre at filmen vil bli tilgjengelig på norske kinoer.
Det magiske treet er også en populær tv-serie på NRKs barne-tv og filmversjonen falt tydeligvis i god jord blant publikummet i Kristiansand. Juryen til Film & Kino-prisen ga en hederlig omtale til sør-koreanske
A Brand New Life, en film om ei jente som havner på barnehjem. En rørende film som nok egner seg bedre for voksne og ungdom enn de yngste kinogjengerne. Denne filmen fikk også den internasjonale barnefilmorganisasjonen CIFEJs pris.

Andre høydepunkter fra hovedprogrammet var
Krokodillene, en tysk publikumssuksess som allerede har fått en oppfølger i hjemlandet sitt. Latviske
Smårøverne ble også godt mottatt av et entusiastisk publikum.

Variert ungdomsprogram

I ungdomskategorien gikk filmklubbenes Don Quixote-prisen til
Fish Tank, en sterk film om 15-årige Mia, som allerede har vært å se på norske kinoer. Ellers varierte programmet fra skamløse komedier som
Bran Nue Day og
Gentlemen Broncos til langt mer alvorstunge filmer som
The be all and end all,
Sebbe og
Winter in Wartime.

Verksteder og seminarer

Den europeiske barnefilmorganisasjonen ECFA var også i år til stede med et internasjonalt seminar om filmstudieark, hvor pedagogisk materiale fra Strorbritannia, Norden og Østerrike ble presentert og diskutert. Felles for de fleste land er at det lages mye bra materiale, men man sliter både med å gjøre dette kjent for skoleverket og få plass til filmkunnskap i skolehverdagen. Heldigvis er barna i Kristiansand i en langt heldigere situasjon hvor de kan velge mellom en rekke ulike filmverksteder i løpet av festivaluka. Her var det animasjonsvegg-verksted, bybilde-animasjon, kurs i animert musikkvideo, lydkurs, klippeverksted og dokumentarfilmverksted.

Annonse
Skroll til toppen