Annonse

Den 38. norske filmfestivalen i Haugesund

De fleste kinosjefene har allerede meldt seg på til festivalen, i god tid innen påmeldingsfristen 5. juni.

New Nordic Films

Som i fjor starter festivalen med New Nordic Films. Det nordiske filmmarkedet starter opp onsdag 18. august med filmvisninger, seminarer, Works in progress og Co-produksjonsforum, og forstetter frem til lørdag 21. august. Siden New Nordic Films er et lukket bransjearrangement vil det nye nordiske sideprogrammet, som er åpent for publikum og presse, løpe parallelt med filmmarkedet.

Amanda

Amandaprisutdelingen går av stabelen fredag 20. august i Haugesund konserthus Festiviteten. Som vanlig blir prisutdelingen direktesendt på TV 2. I år blir det for første gang delt ut en ren barnefilmpris for filmer med primær målgruppe opp til 12 år. Det er dessuten opprettet en ny pris for visuelle effekter. Nytt i år er også at en egen jury, satt sammen av Norske kinosjefers forbund, har fått i oppgave både å nominerer og kåre vinneren av Amandaprisen for beste utenlandske film.

Hovedprogrammet

Festivalen har sin offisielle åpning lørdag 21. august – åpningsfilm er ennå ikke fastsatt. Programsjef Håkon Skogrand er akkurat kommet tilbake fra filmfestival i Cannes og satser på å få de beste filmene som ble vist der til Haugesund. Dette kan du lese mer om i hans rapport fra Cannes et annet sted i dette nummeret av Film & Kinonytt. Vi kan dessuten røpe at det i år blir to nye sideprogrammer – ett nordisk og ett britisk. Den offisielle avslutningen av festivalen finner sted onsdag 25. august, men hovedprogrammet vil fortsette ut dagen 26. august.

Barnefilmfesten

Barnefilmfesten åpner søndag 22. august, og løper parallelt med hovedprogrammet resten av festivalen.

Seminar for kinosjefer

På ettermiddagen onsdag 25. august arrangerer Film & Kino i samarbeid med Norske Kinosjefers Forbund et seminar om markedsføring av kinoen gjennom sosiale medier som Facebook og Twitter. Seminaret er ment å være både matnyttig og spennende. Mer informasjon kommer!

Stavanger/Sandnes

Den norske filmfestivalen fortsetter samarbeidet med Stavanger og Sandnes, og gjester også i år byene med utvalgte deler av filmprogrammet. Arrangementet retter seg i første rekke mot kinopublikummet i de to byene, og går av stabelen rett etter at festivalen i Haugesund er avsluttet.

Kinosjefer, styrerepresentanter og folkevalgte

Festivalen har sendt ut et brev direkte til disse gruppene med praktiske opplysninger omkring deltakelse på festivalen. For styrerepresentanter og folkevalgte er det laget et eget program som kan lastes ned fra høyrespalten.

Link til påmeldingsskjema finnes også i høyrespalten. Husk påmeldingsfristen 5. juni.

Den norske filmfestivalen ønsker bransje og publikum hjertelig velkommen til fantastiske filmopplevelser, aktuelle seminarer, konserter, festivalutstilling og en hel rekke arrangementer både av sosial og kulturell art. Vi sees i Haugesund!

Annonse
Skroll til toppen