Annonse
NUFF 2010

Vellykket festival for unge filmskapere

Rundt 40 ungdommer, ledet av profilerte filmskapere som Ole Giæver fra Norge og Tom Schreiber fra Tyskland, laget i løpet av uka fem filmer. Det var et krevende, men spennende arbeid hvor de unge deltakere fikk lære utrolig mye. Resultatet ble vist fredag 11. juni på Verdensteatret Kino i Tromsø og legges snart ut på NUFF sin Youtube-profil youthcinema.

I år har det også vært dokumentarfilmgruppe med deltakere fra Norge og Østerrike som var ledet av dokumentarfilmskaperen Anniken Hoel.

NUFF-filmworkshop i Gaza

Som i fjor var det heller ikke i år mulig for unge filmskapere fra Gaza å reise til NUFF. Derfor valgte de å gjennomføre en egen NUFF-filmworkshop i Gaza. NUFF var i kontakt med gruppen via internett og til slutt ble resultatet vist på avslutningen til NUFF. Dette samarbeidet er veldig viktig både for ungdommene på den isolerte Gaza-stripen og for de unge deltakerne på NUFF.

Konkurransene

Høydepunktet på NUFF var også i år visninger av ungdomsproduserte filmer både fra Norden og hele verden. I to forskjellige konkurranser ble det vist 23 nordiske og 13 internasjonale filmer. At alle de nordiske prisene gikk til svenske filmer, vitner om høy kvalitet i svensk ungdomsprodusert film.

Hovedprisen på kr 8 000 er stiftet av Foreningen Norden og gikk til
Draken av Nils Moström (beste nordiske ungdomsfilm).

Øvrige vinnere er:Sälsynt ôde av Jacob Danell (beste film i aldersgruppe <18)Nakenlekar av Victor Danell (beste film i aldersgruppe 18-20)Tätt intill av Josèphine Adams (beste film i aldersgruppe 21-25)

Den internasjonale ungdomsfilmprisen på kr 10 000, gitt av FN-sambandet Norge, gikk til
Lost Chance av Pauline Awuor Mango & Vinnick Kemuma fra Nairobi, Kenya

Sideprogram

Som sideprogram ble det vist fire studentfilmer fra Buenos Aires. I et dokumentarfilmseminar presenterte den tyske filmprodusenten Tom Schreiber dokumentarfilmen
Portrait Deutscher Alkoholiker. Arrangementet var et samarbeid med Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) og Innovasjon Norge.

Green Screen

Lederen av TIFF, Martha Otte, stilte som Talk-Master i arrangementet Green Screen og diskuterte med unge filmskapere om filmene sine.

Neste NUFF skal være 11.-19. juni 2011.


Følg med på
www.nuff.no og på Facebook-NUFF.

Annonse
Skroll til toppen