Annonse

Nye filmstudieark

Den franske filmen

Utryddelsen – Paris 16. juli 1942
handler om innsamlingsaksjonen av jødene i Paris, og er et storslått og faktisk livsbejaende drama. Filmen er basert på historisk innsamlet fakta, og man kan trekke mange paralleller til norsk krigshistorie. Filmen egner seg for ungdomsskole og videregående.

De to norske filmene

Keeper’n til Liverpool
og

Konger av Oslo
får også filmstudieark. Sistnevnte er en dokumentar som følger 7. klasse på Ruseløkka skole i Oslo gjennom et år. Filmen er spesielt egnet for 5. og 6. klasser som er nysgjerrig på hvordan overgangen til ungdomsskolen vil bli, og som bruk i klassesamtaler om hvordan man har det på skolen.
Keeper’n til Liverpool er basert på Lars Mæhles roman Keeperen til Tunisia, og følger Jos problematiske skole- og privatliv på en svært humoristisk måte.

Filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. På filmstudiearksidene [lenke til sidene] kan søke på filmer etter tittel, klassetrinn, fag og tema. Dette er en oversikt over de aller siste filmstudiearkene som er publisert:Handlefri
Klassetrinn: 8.-10. + videregående


Fag: Samfunnsfag, Mediefag


Tema: Politikk og samfunn

Handlefri består av seks forfriskende og humoristiske falske reklamefilmer. Ved første øyekast lurer de deg til å tro at du skal kjøpe et nytt produkt. Men her er det noe som ikke stemmer Filmene er en del av en stor kampanje med fokus på forbrukersamfunnet

Operasjon froskeegg

Klassetrinn: 1. – 4. + barnehage


Fag: Naturfag


Tema: Miljøvern og naturvitenskap, Vennskap/respekt

Storebroren til Max må operere bort mandlene. Før han reiser på sykehuset innbiller han Max at han må ha froskeegg for å kunne snakke etter operasjonen. 6-åringen Max tar oppdraget svært alvorlig og gjør alt han kan for å finne eggene. Med en bestemor som bor på landet, burde dette være en enkel oppgave. Men det viser seg å bli vanskeligere en antatt. Etter hvert får Max hjelp av sin nye venninne, Jesse. Sammen legger de ut på et spennende eventyr i naturen, der de møter både mennesker, dyr og rare innsekter.

Operasjon froskeegg vant publikumsprisen på Barnefilmfestivalen i Kristiansand 2009 og er en sjarmerende film for de minste.

Annonse
Skroll til toppen