Annonse
Filmvisning på Turtagrø. Foto: Juel Victor Løkstad/DNT.

Luftig filmfestival

– Vi har Norges beste kulisser, sier festivalsjef Ola Njå Bertelsen. – For hva er mer naturlig enn å se film ute, blant toppene i fjellsportens vugge.

Populær festival

Billettene til den populære festivalen ble revet bort i begynnelsen av august. Over 20 filmer og rundt halvparten så mange foredrag foregår på fem ulike scener. Njå Berthelsen tror flere kan overraske. – Foredraget med Aleksander Gamme og Petter Nyquist som måtte snu på Broad Peak kommer til å bli et høydepunkt, sier han.

Eventyreren Jarle Trå vil fortelle sin versjon av ekspedisjonen til Mount Everest i fjor da det meste gikk galt. Det blir førpremiere på filmen Mbambu & the Mountains of the moon. Filmens produsenter vil være tilstede og fortelle om hvordan denne spesielle filmen ble til.

Amatørfilmer

– Vi ønsker å få fram bredden i hva som lages av filmer om friluftsliv og har derfor valgt ut gode amatørfilmer som vises på en egen skjerm under årets festival. Med støtte på 100 000 kroner fra Film og Kino har Fjellfilmfestivalen fått mulighet til å investere i nytt utstyr for filmframvisning, sier en fornøyd festivalsjef.

Fjellfilmfestivalen gir i samarbeid med Bergans hvert år ut et fjellstipend på 10 000 kroner. Stipendet skal støtte et planlagt filmprosjekt som kan vises på Fjellfilmfestivalen og blir delt ut under årets festival.

Gratiskonsert med Mhoo

Er du ikke av de heldige som har fått billett til årets festival, finnes det ennå en mulighet til å få med seg fjellkultur i Jotunheimen. Suksessen med akustisk konsert på Fuglesteg, Luster turlag sin nyrenoverte fjellgård, videreføres med bandet Mhoo. Denne konserten er åpen og gratis for alle, også de uten festivalpass til Fjellfilmfestivalen. Det vil gå gratisbuss tur-retur fra Sogndal skysstasjon for alle de som ikke har bil.

Annonse
Skroll til toppen