Annonse

Vellykket barne- og ungdomsprogram

Publikumsrekord

Festivalen satte publikumsrekord i år, med godt over 5 000 besøkende.

– Dette er det høyeste besøkstallet vi har hatt noensinne. Forrige rekord var for to år siden da 4 500 besøkte festivalen. Åpningsfilmen var rimelig smekkfull, og barne- og ungdomsfestivalen har vært meget godt besøkt, sier kinosjef Edelh Ingebrigtsen i Nordkapp. Årets festival var den syvende i rekken, og har i flere år hatt som visjon å komme opp i et besøkstall på 5 000.

Over halvparten av publikumsantallet er barn og unge. Festivalen har lenge jobbet for å tilby et attraktivt festivaltilbud for denne gruppen. Den ønsker å favne alle, fra de minste barna som får sin første kinoopplevelse til skolebarn og studenter. Det er stort aktivitetsnivå rundt forestillingene. I forkant av animasjonsfilmen
Grusomme meg gjøglet en teatergruppe på rulleskøyter og serverte boller til publikum – til stor begeistring og entusiasme. Festivalen prøver å tenke nytt hvert år og den får positive tilbakemeldinger på sine artige påfunn.

Ikke bare fulle saler

Det vises også film utenfor kinosalene. Fire visninger av
Free Willy i svømmebassenget ble raskt utsolgt. Grillfesten ved den nye skateparken, med visning av skatefilmen
Ardent Element rett på veggen, var utrolig populært blant de unge, som ser på filmfestivalen som et av årets høydepunkt. ”Skulle ønske det var filmfestival ei uke til!”, hørte kinosjef Edelh Ingebrigtsen da hun besøkte ungdomsklubben på festivalens siste dag.

Annonse
Skroll til toppen