Annonse

Basen for filmstudieark er endelig komplett

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. På filmstudiearksidene [lenke til sidene] kan søke på filmer etter tittel, klassetrinn, fag og tema. Dette er en oversikt over de aller siste filmstudiearkene som er publisert:


Knerten gifter segKlassetrinn: 1. – 4. trinn + barnehage


Fag: Norsk


Tema: Litteratur på film, Forelskelse, Trafikksikkerhet

Det er sommer på Gampetreff, og Lillebror drømmer om en flott, rød sykkel som er bare hans. Samtidig møter Knerten bjørkekvisten Karoline, og finner ut at jenter ikke er så dumme likevel. Men en kveld kommer ikke mor hjem fra jobb som avtalt. Det viser seg at hun er blitt utsatt for en ulykke. På åstedet finner Lillebror et mystisk spor i veikanten. Mens mor ligger på sykehus, bestemmer Lillebror og Knerten seg for å finne ut hva som egentlig skjedde. Men hverken Phillip, far eller politiet ser ut til å forstå hvor viktig det er. Til slutt får Lillebror nok, og rømmer hjemmefra med Knerten for å løse saken alene.


Keeper’n til LiverpoolKlassetrinn: 5. – 7. trinn


Fag: Norsk, Religion, livssyn og etikk, Samfunnsfag


Tema: Tenår/skole og seksualitet, Mobbing, Oppvekst/familie

Møt Jo Idstad: 13 år, skolesmart og overbevist om at livet er livsfarlig. Skal du overleve ungdomsskolen gjelder det å unngå dødsfeller som bøllete medelever, helsefarlig sport og søte jenter. Og heller satse på harmløse aktiviteter som ligninger og fotballkort. Alt går etter planen. Helt til det begynner ei ny jente i klassen.


UtryddelsenKlassetrinn: 10. trinn, Videregående, Høyskole


Fag: Fremmedspråk, RLE-faget, Medier og kommunikasjon, Norsk, Samfunnsfag


Tema: Historie, Konflikt/krig og menneskerettigheter, Politikk og samfunn

I juli 1942 arresterte franske politimenn 13 000 franske jøder og sperret dem inne på den enorme sykkelstadion Véledrome d’Hiver i sentrum av Paris. På oppdrag fra tyskerne skulle så jødene deporteres til konsentrasjonsleire. Blant de 13 000 var 4 000 barn. Ett av dem var 11 år gamle Jo Weismann. Utryddelsen er i stor grad basert på Jos vitneutsagn. Vi følger gutten fra hans ubekymrede liv i Montmartres gater til hans møte med menneskehetens mest grufulle ansikt og Vichy-regiments skjebnesvangre unnfallenhet.

Annonse
Skroll til toppen