Annonse
Illustrasjonsfote: Egil Hansen

Den store skolekinodagen

Kinoene vil om kort tid få tilsendt et påmeldingsskjema hvor man kan krysse av for om man ønsker å benytte seg av tilbudet om å få en filmkunstner på besøk. Film & Kino vil dekke honorar og reiseutgifter, men kinoene må sørge for bestilling av reise i samråd med vedkommende, samt dekke alle oppholdsutgifter.

For å hjelpe kinoene i arbeidet med skolekinodagen vil vi som tidligere lage en liste over anbefalte filmer som har filmstudieark og kan vises til redusert billettpris. Kinoene kan også bruke filmstudiearksidene for å søke egnede filmer og avtale pris direkte med byrået. Vi vil også snart ha klart årets plakater og informasjonsskriv i begge målfører.

Påmelding

Kinoenes påmeldingsfrist for Den store skolekinodagen er 17. desember. Påmelding per mail til
tonje@kino.no. Det er viktig at vi får registrert alle kinoer som deltar, for å kunne gi en best mulig oppfølgning til lokalpressen.

Barnefilmrådgiveren kan hjelpe til med å finne egnede filmer etc., det er bare å ta kontakt på e-post eller telefon

Vi minner også om at den kinoen som gjør best innsats under Den store skolekinodagen vinner prisen som Årets skolekino og kr 10 000.

Initiativtaker til Den store skolekinodagen er Film & Kino, og det er de enkelte kinoene som arrangerer sin skolekinodag lokalt. Prosjektet er igangsatt for å sette fokus på viktigheten av skolekino.

Film hører hjemme i undervisningen, både som kunst og læremiddel. Film formidler kunnskap om verden og livet. Film rører ved følelser og stimulerer fantasien. Kunnskap om film fremmer verbal- og bildespråket, og ikke minst gir film en felles kunstopplevelse for hele klassen. Kinoen er utvilsomt den ideelle arena for den gode filmopplevelsen.

For spørsmål om Den store skolekinodagen, kontakt barnefilmrådgiver Tonje Hardersen.

Annonse
Skroll til toppen