Annonse

Den store kinodagen 2010

Over hele landet bød kinoene på film hele dagen, underholdning og sjenerøs bevertning for store og små. De beviste nok en gang at Den store kinodagen er svært populær blant folk flest. Hele 127 kinoer deltok og det ble avholdt 1 974 filmvisninger.

Oslo Kino passerte 30 000 besøkende, og har aldri før hatt så høyt besøk på Den store kinodagen. I Fredrikstad satte de ny Guinness-rekord med å lage film i løpet av åtte dager. Det var ellers førpremierer, premierer, Ringenes Herre-maraton, kinoløyper, ansiktsmaling, hoppeslott, besøksrekorder, frokostservering, konkurranser, vafler, utlodning og mye mer.

Mange kinoer hadde godt utbytte av sine Facebooksider, hvor de kunne ha dialog med sitt kjernepublikum, og enkelte steder hadde også brukerne innflytelse på kinoprogrammet denne dagen. Den sentrale Facebooksiden Facebook.com/denstorekinodagen har nå over 6 000 engasjerte tilhengere og antallet øker stadig.

Barne- og ungdomsfilmene gjorde det best

Som tidligere år, viser det seg at det er barnefamilier og ungdom som setter aller mest pris på Den store kinodagen. Den best besøkte filmen med god margin var Trolljegeren, med hele 32 000. Den hadde en besøksøkning på 15 % i sin andre helg på kino. Deretter fulgte Knerten gifter seg med nesten 13 000 besøk, Grusomme meg med rundt 11 000, og Keeper’n til Liverpool, Jackass 3D og Sammys eventyr, alle med rundt 10 000 besøkende.

Kåring av Årets kino – send inn rapport!

Kinoenes aktiviteter på Den store kinodagen er grunnlaget for den årlige kåringen av Årets kino i liten, middels og stor klasse, som finner sted på julebordet 6. desember. For å bli vurdert må dere derfor sende inn rapport, enten elektronisk til monique at kino.no eller per post til Film & Kino, Postboks 446 Sentrum, 0104 OSLO. Vi må ha rapporten senest mandag 29. november.

Annonse
Skroll til toppen