Annonse

Rekordhøy norskandel på kino

Knerten gifter seg er årets norske publikumssuksess og den nest best besøkte filmen på kinoene. Sammen med flere av høstens norske premierefilmer har den vært med på å løfte besøket. Tre av dem er blant de ti filmene som har høyest besøkstall på kino i år.

– Det ser ut til at norske filmer i større grad enn tidligere appellerer til et bredere publikum. Vi er derfor spente på hvordan neste års rekordhøye norske filmproduksjon vil påvirke besøket, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i Film & Kino.

Selv om norsk film hevder seg godt på besøksstatistikken, er det likevel totalt sett en nedgang i besøket på norske kinoer. Mangelen på de store publikumsdragerne har ført til et av de laveste besøkstallene på kino de senere årene. Med unntak av Avatar og Knerten gifter seg har ingen av filmene på kino i år trukket over 400 000 publikummere.

Til tross for opp- og nedturer med både filmer og besøk, har kinoene likevel hatt et stabilt besøk over tid. De siste tjue årene har kinobesøket ligget mellom 11 og 13 millioner. Sammenligner man siste tiår (2000-2009) med tiåret før (1990-1999), har det vært en økning i kinobesøket på 8 prosent.

Annonse
Skroll til toppen