Annonse

Den norske filmfestivalen

De øvrige eierne er Haugesund kommune og Rogaland Fylkeskommune.

Den norske filmfestivalen finner sted hvert år i siste halvdel av august. Festivalen er den sentrale møteplassen for de ulike delene av norsk filmbransje, et knutepunkt mellom den norske og den internasjonale filmbransjen og en premierearena for ny og høyaktuell kinofilm.

Med Liv Ullmann som ærespresident og HKH Kronprins Haakon som sin høye beskytter, samler festivalen hele den norske filmbransjen, presse og publikum til filmvisninger med rød løper, seminarer, mottakelser og arrangementer sammen med våre mest anerkjente skuespillere. Samtidig skaper vakre og sjarmerende Haugesund en atmosfære av intimitet og trivsel rundt festivalen.

Festivalens hovedprogram er i stor grad viet spillefilm som skal vises på norske kinoer, mens sideprogrammene retter fokus på nordisk og europeisk film. Barne- og ungdomsfilm har sine egne programmer; Barnefilmfesten og 15+.

Amanda
Den norske filmprisen Amanda deles hvert år ut i et direktesendt TV-show fra Haugesund konserthus, Festiviteten. Amandaprisutdelingen avslutter ett filmår og innleder et nytt med Den norske filmfestivalen, som har sin offisielle åpning dagen etter.

New Nordic Films
Festivalens nordiske filmmarked, New Nordic Films, samler profesjonell filmbransje fra hele verden. Markedsprogrammet består av et utvalg av nye nordiske filmer av høy kvalitet. Filmer som er under produksjon presenteres i et ”Works in progress”-program. Markedet har dessuten et svært vellykket forum for co-produksjon og finanisering av film. New Nordic Films samarbeider med Nordic Film Market som finner sted under Gøteborg International Film Festival i februar.

Festivalens styre
Den norske filmfestivalen har tradisjon for at Film & Kinos styreleder også leder festivalens styre. Se festivalens egen hjemmeside for styresammensetningen.

Festivalens ledelse
Konstituert festival- og programsjef Tonje Hardersen

Annonse
Skroll til toppen