Annonse

Tre nye filmstudieark


filmstudiearksidene kan man søke på filmer etter tittel, klassetrinn, fag og tema. Dette er en oversikt over de aller siste filmstudiearkene som er publisert:

Kongen av BastøyKlassetrinn: 8. – 10. trinn, videregående


Fag: Religion, Livssyn og etikk, Samfunnsfag


Tema: Historie, Individ/gruppe, Konflikt/krig og menneskerettigheter, Oppvekst/familie

Norge 1915 – En historie basert på virkelige hendelser Erling (17), ankommer Bastøy med sin egen agenda; å komme seg bort derfra fortest mulig. Hvor langt er han villig til å gå på bekostning av andre, for selv å slippe unna et undertrykkende og brutalt regime?

Konger av OsloKlassetrinn: 5. – 7. trinn


Fag: Kunst og håndverk, Samfunnsfag, RLE-faget, Mediefag


Tema: Tenår, Skole og seksualitet, Vennskap/respekt, Oppvekst/familie

En dokumentarfilm hvor vi møter ulike barn fra en 7.klasse på Ruseløkka skole i Oslo. Filmen starter med en kort presentasjon av noen av barna og skolens 17.mai feiring – der de går i tog foran Slottet og vinker til kongefamilien. I løpet av dette siste året på barneskolen ser vi hvordan barna utvikler seg og modner, fra å være barn til å bli gryende ungdommer – med alt som hører med av opprør, forelskelser, drømmer om fremtiden og ikke minst samhold og gode vennskap.

Coraline og den hemmelige dørKlassetrinn: 5. – 10. trinn


Fag: Norsk, Religion, Livssyn og etikk, Kunst- og håndverk,


Tema: Eventyr/fantasy, Vennskap/respekt, Oppvekst/familie

Coraline Jones har nettopp flyttet til et stort og gammelt hus på landet. Hun kjeder seg og har ingen å leke med. Foreldrene har heller ikke tid til henne der de sitter opptatt på hvert sitt hjemmekontor. Så bestemmer hun seg for å gå på oppdagelsesferd og oppdager en liten dør som både er låst og tapetsert igjen. Coraline får senere låst opp døren, men oppdager at inngangen er murt igjen. Skuffet legger hun seg den kvelden, men våkner av en liten mus som fører henne tilbake dit. Muren er borte, og hun kryper gjennom til et parallelt univers der tilsynelatende alt er perfekt. Her er alt slik hun har drømt om. Men er det egentlig det…

Annonse
Skroll til toppen