Annonse

Norske filmskapere lager tidenes beste skolekinodag

– Alt i alt vil 20 kinoer få besøk av en eller flere filmskapere denne dagen, noe som vil gjøre årets skolekinodag til tidenes mest omfangsrike med tanke på aktiviteter, sier barnefilmrådgiver Tonje Hardersen i Film & Kino.

Mer enn 50 kinoer vil delta på Den store skolekinodagen.

– Noen av kinoene som vanligvis er med må dessverre stå over Den store skolekinodagen i år, fordi de er midt oppe i digitaliseringen. Men til tross for dette vil den økte aktiviteten til kinoene generelt sørge for tidenes beste avvikling av norske elevers favorittskoledag, sier Tonje Hardersen.

Tilbudet inkluderer både grunnskolen og videregående skoler, og enkelte steder vil alle kommunens elever gå på skolekino denne dagen.

– I fjor var omtrent 18 000 elever med på Den store skolekinodagen, og det blir spennende å se hva besøkstallet blir i år, sier barnefilmrådgiveren.

Kinoene tilbyr sterkt rabatterte billetter til skolene og har satt opp de beste barne- og ungdomsfilmene for elevene denne dagen. Filmene spenner over mange sjangrer og tidsepoker, men har alle til felles at det er utarbeidet pedagogiske opplegg som elevene kan bruke før og etter filmopplevelsen. I tillegg til møte med filmskapere vil flere kinoer tilby filmkurs, animasjonsverksteder og andre aktiviteter.

Alle deltakende kinoer er med på kåringen av Årets skolekino, noe som vurderes etter rapporter kinoene sender inn. I fjor var det Oslo Kino AS som ble Årets skolekino, etter at de brøt seiersrekka til Nordkapp kino som vant de fem foregående årene.

Film & Kino er initiativtaker til Den store skolekinodagen, men det er de enkelte kinoene som arrangerer sin skolekinodag lokalt. Prosjektet er igangsatt for å sette fokus på viktigheten av skolekino. Prosjektet med besøk av filmskapere er også satt i verk og finansiert av Film & Kino.

Disse filmskaperne deltar på Den store skolekinodagen:Erik Skjoldbjærg – Fredrikstad Kino

Yngve Sæther, Stian Kristiansen og Rolf Kristian Larsen – Trondheim Kino

Arild Andresen – SF kino Tønsberg

Leon Bashir – Edda Kino

Christopher Grøndahl – SF Kino Skien AS

Lars Berg – Mandal Kino

Pål Øie – Kvam kino

Eric Vogel – Oppdal kino

Håkon Øverås og Jostein Brox – Tysvær kino

Elsa Kvamme og Mina Gui Kvamme Isdahl Bergen kino

André Øvredal Harstad Kino

Maria Bock Nordkapp kino

Mads Grorud og Robin Jensen Åmot kino, Rena

Kjersti Steinsbø – Friberg kino, Balestrand

Ole Giæver – Oslo kino, Vika

Jeppe Beck Laursen og Farack Abbas – Oslo kino, Eldorado

Bente Aasheim – Oslo kino, Saga

Arne Dahr og Richard Sveen – Oslo kino, Ringen

Christian Lo – Arendal kino og Grimstad kino

Annonse
Skroll til toppen