Annonse
Animasjonsverksted DKS. Foto: NFI.

Animasjonsfilmer

Animasjonsboksen

Animasjonsboksen er et verktøy som gjør det enkelt for barn å lage animasjonsfilm. Boksen formidles gjennom Norsk filminstitutt og benyttes både av lærere, filmpedagoger og filmarbeidere som jobber med å lære barn å lage animasjon.

Animasjonsboksen er en kasse bestående av bunn, tak og vegger. Langveggene i boksen er åpne slik at barna lett kommer til og kan arbeide på bunnplaten, hvor selve animasjonen foregår. Kamera monteres gjennom et hull i taket og peker ned i boksen, eller det kan monteres på en av kortsidene for å animere tredimensjonalt. I taket i kassen er det fastmontert lysstoffrør som lyssetter boksen med et stabilt og godt lys. Kamera kobles til en pc/mac med programvare for animasjon, og animasjonsarbeidet kan begynne.

Fordelen med animasjonsboksen er først og fremst at kamera er fastmontert, at lyset er stabilt og ikke minst at boksen er stødig. Barn er viltre og kan lett sparke borti eller velte et kamerastativ, men med animasjonsboksen er både kameraet og opptakssituasjonen trygg.

Les mer om animasjonsboksen her.

Artikkel om norsk animasjon – en kort historisk oversikt

Gunnar Strøm arbeider på animasjonslinja ved Høgskolen i Volda og er kanskje Norges fremste ekspert på animasjon.
Les Gunnar Strøms artikkel Norsk animasjon – en kort historisk oversikt.

Animerte perler på dvd fra Norsk filminstitutt

La deg bli inspirert av klassiske, kunstneriske, vakre og underholdende animasjonsfilmer. Norsk filminstitutt har et variert utvalg og tilbyr både norske og utenlandske titler på DVD.

Annonse
Skroll til toppen