Annonse

Kosmorama i Trondheim

Velkommen til Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival

Kosmorama er en veletablert festival som har tatt mål av seg til å være en annerledes filmfestival, og er freidig nok fundert på forestillingen om at få ting er så smittsomme som entusiasme og livsglede. Kort sagt – har vi det artig selv, vil alle andre få det like morsomt.

Kosmorama har gleden av å invitere film- og kinobransjen til Trondheim under festivalen.

Kanonprisen

Festivalen åpner mandag 4. april med Kosmoramas forrykende prisshow. Kanonprisen er filmbransjens egen bransjepris, hvor fagforbundene kårer de beste av de beste. I et show fullt av overraskelser deler vi ut til sammen tolv priser.

Nordiske Festpremierer

Vi er stolte av å kunne presentere en rekke nye nordiske filmer under årets festival. Hver kveld inviterer vi til Festpremiere i Liv Ullmann-salen.

 • Tirsdag 4. April:
  Hjelp, Vi er Russ
 • Onsdag 6. April:
  Odjuret
 • Torsdag 7. April:
  Sound of Noise
 • Fredag 8. April:
  Filmen om Roar Strand
 • Lørdag 9. April:
  Apflickorna med prisutdeling

Mester på besøk

Vi er veldig stolte av å presentere stjerneregissør Alexander Payne som årets æresgjest. Alexander Payne er blitt kalt en av de mest unike filmskaperne vi har i dag. Filmene hans er kjent for sin mørke humor og satiriske skildringer av det moderne amerikanske samfunnet. Han fokuserer på historiefortelling og mellommenneskelige forhold, isteden for dyre spesialeffekter og skuespillere fra A- listen.

Alexander Payne vil være i Trondheim under hele festivalen, og i tillegg til et retrospektiv av hans filmer vil det være mulig å lære mer om ham i et Mestermøte ledet av Gunnar Rehlin.

Family Style Dinner

Family Style Dining handler om å søke tilbake til det tradisjonelle trygge og tette fellesskapet i familien, der selve middagen var den viktigste sosiale begivenheten. For oss nordmenn har dette viktige ritualet gradvis forvunnet.

Nettopp derfor legger vi kanskje ekstra godt merke til den greske eller italienske storfamilien som i høylytt og ekstravagant livsnyteri, benker seg rundt et bugnende langbord med et mangfold av retter. I vårt stille sinn lengter nok mange av oss etter å oppleve den samme gleden og fellesskapsfølelsen.

Derfor skal "grytene" våre også på bordet!

Kosmorama vil gjerne gi deg muligheten til å delta på en hyggelig sosial og intim middag på Rica Nidelven. Vi dekker opp på rundbord, og som i en hver storfamilie holdes grytene velfylte uten at noen trenger å løfte en finger. Her har dere direkte tilgang til matrettene og forsyner dere selv uten å forlate bordet.Dato: Onsdag 6. april.

Konserter og avslutning

Fredag 8. april er vår festpremiere Rune Langlos dokumentarfilm om Roar Strand. Etter filmen inviterer vi til ekte trønderfest i festivalteltet og konsert med Dag Ingebrigtsen.

På lørdag avslutter vi festivaluka med Raga Rockers på torget.

Påmelding

Påmelding til festivalen kan gjøres på
http://www.kosmorama.no.

Bestilling av hotellrom på Rica Nidelven kan gjøres via påmeldingsskjemaet. Vi gjør oppmerksom på at rommet ikke er bekreftet før hotellet har tatt kontakt og fått registrert et kredittkort. Eventuelle kredittkortopplysninger gitt på våre nettsider vil ikke bli videreformidlet hotellet.

Enkeltrom inkl. frokost fra kr. 1 395

Dobbeltrom inkl. frokost fra kr. 1 595

Annonse
Skroll til toppen