Annonse

Aamot-statuetten til Hans Petter Moland

Statuetten, som er organisasjonens ærespris, ble overrakt av styreleder Bjørg Wallevik og Aamotkomiteens leder Anja Breien.

Film & Kino har denne gangen ønsket å hedre en filmregissør som nå kan kalles en veteran med seks spillefilmer bak seg.

Aamotkomiteen sier i sin innstilling at Hans Petter Moland er en filmskaper som har valgt å fokusere på dypt humanistiske fortellinger og problemstillinger i filmer som spenner over ulike sjangere. Han har laget film fra ulike tidsepoker, fra ulike fysiske og geografiske miljøer og alltid i samarbeid med ulike manusforfattere. Moland er en allsidig filmkunstner som aldri kan settes i bås. Hans verk har gjennomgående bestått av sterke menneskelige portretter, som har vist en sterk indre kraft og ikke minst sårbarhet i karakterenes møter med virkeligheten.

Hans Petter Moland har fått mange priser for sine filmer, blant annet Amandaprisen for
Kjærlighetens kjøtere. I fjor hadde han stor suksess med gangsterkomedien
En ganske snill mann, som blant annet sørget for at han for andre gang deltok i hovedprogrammet ved filmfestivalen i Berlin.
Aamot-statuetten er Film & Kinos ærespris. Den deles ut til personer som har gjort en fremragende innsats i eller for norsk film eller filmproduksjon. Statuetten er laget av skulptør Arne N. Vigeland. Kandidater innstilles av en komité bestående av Anja Breien (leder), Anne Hoff, Finn Skårderud, Kikkan Thronsen og Kalle Løchen.

Annonse
Skroll til toppen