Annonse
Filmdetektiver

Nytt fra Norsk filminstitutt

Den kulturelle skolesekken fra Norsk filminstitutt:

Filmdetektiven

Norsk filminstitutt inviterer elever ved 3. trinn i Oslo til Filmmuseet for å lære om film og animasjon. Gjennom omvisning i Filmmuseet og visning av kortfilmer for barn, gir opplegget på en lettfattelig måte innblikk i filmens historie og ikke minst filmens mange uttrykksformer. Avslutningsvis får elevene prøve seg som filmdetektiver. Med oppgaver og forstørrelsesglass skal barna løse gåter hvor svarene ligger gjemt i museets utstillinger.

Alle barn får detektivdiplom!

Klikk-flytt-klikk

Lær om animasjon! Vi ser norske animasjonsfilmer, lærer om filmens historie og får hjelp av en profesjonell animatør til å lage vår egen film. Det blir en gøyal formiddag i animasjonens tegn.

Animasjon betyr ”å gjøre noe levende” eller ”å gi liv”. Alle gjenstander som ikke beveger på seg kan bli levende når vi animerer. Du kan få en pappfigur til å se levende ut!

På to ulike filmstasjoner skal elevene animere film. Men først må elevene dikte en kort historie og lage dukkene som skal spille i filmen! Til inspirasjon får elevene se eksempler på ulike animasjonsteknikker gjennom et kortfilmprogram, og lære mer om animasjon og filmhistorie gjennom omvisning i Filmmuseet.

Cinematektilbud:

Barnas Cinematek i Filmens Hus

Barnas Cinematek har visninger hver lørdag og søndag i mai og juni, og viser nye storfilmer som
Dragetreneren i 3D og klassikere som
Tarzan finner en sønn.

Se hele programmet her.

Cinematek UNG

Søndag 29.5 viser Cinematek UNG Tim Burtons
Edwards Saksehånd, med Jonny Depp i hovedrollen.

Annonse
Skroll til toppen