Annonse

4,2 prosent økning i kinobesøket

Totalt har kinoene første halvår hatt et besøk på 5 283 357. Av dette besøket har 917 743 sett de norske filmene, noe som er en økning på 10,4 prosent sammenlignet med i fjor. Norskandelen ligger på 17,4 prosent.

Besøket i mai og juni ligger 30 prosent over gjennomsnittet for disse månedene de siste 10 årene. Det ble i år satt besøksrekord for mai måned med 1 004 619 besøk. Juni har fulgt opp med 828 781 besøk, som er det nest høyeste besøket målt i juni, kun slått av 2004 da Harry Potter og fangen fra Azkaban gikk sin seiersgang på kino.

Det er de små og mellomstore kinoene som har den største økningen i besøket. Digitaliseringen har gitt dem et bedre filmtilbud, og de får nye filmer raskere og i god kvalitet. Spesielt er 3D-visningene populære. Tiden fra en film har nasjonal premiere til den blir satt opp på de små kinoene er halvert fra i fjor.

– De små og mellomstore kinoene kan vise til en stor besøksfremgang etter at de ble digitale. Premierefilmer, 3D og tilgang til et større utvalg filmer har trukket publikum til disse kinoene i langt større grad enn tidligere. I tillegg har den siste tiden gitt oss flere storfilmer som har trukket publikum til kinoene. Kombinasjonen av dette har gitt oss et hyggelig resultat første halvår, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i Film & Kino.

Sommeren har de siste årene vært en god kinotid. Transformers 3 har akkurat hatt premiere, og Harry Potter og Dødstalismanene – Del 2 har premiere senere i juli. Det samme har den norske filmen Hjelp, vi er i filmbransjen! Høsten, som normalt er den beste kinotiden, bringer også mange spennende kino-opplevelser. Ikke minst er det knyttet store forventninger til flere av de norske filmene.

Annonse
Skroll til toppen