Annonse
Illustrasjonsfoto: Billettkø til bygdekinovisning.

Hvitsten er kåret til Årets bygdekino

I begrunnelsen for tildelingen av Årets bygdekino heter det at prisen er gitt ut fra en helhetsvurdering basert på god dugnadsånd, at de finner på ting som kan bedre et allerede godt besøk og at spillestedet ser presentabelt ut.

– Ildsjelene Eddie Guse og Ronald Christiansen i Hvitsten Vel, som begge er lærere, har tatt ansvar for å få i stand et kinotilbud til alle på stedet. Det er et unikt miljø, der foreldre og barn ser viktigheten av å støtte Bygdekinoen, sier leder i Bygdekinoen, Arnfinn Inderhaug.

Bygdekinoen har tradisjonelt et godt besøk av barn. I Hvitsten har de i tillegg oppnådd å få en høy prosentandel voksne til å gå på kino. Det kan skyldes at de legger forholdene godt til rette.

– Lokalet er et grendehus med sofaer og gode stoler, men det er også vanlige pinnestoler der. De har også prøvd seg med skjenkebevilling og fyr på peisen. De annonserer normalt ikke i avisen, men de setter opp Bygdekinoens plakater, legger små plakater i postkassene og de bruker jungeltelegrafen, sier Inderhaug.

Besøket på kino i Hvitsten har økt jevnt og trutt siden de startet opp i 2007. Av en totalbefolkning på 349 fastboende, er det per i dag i snitt 28 besøk per forestilling. Dette gir et av de aller beste besøkene i Bygdekinoen hvis det tas høyde for innbyggertallet.

Annonse
Skroll til toppen