Annonse

Førpremierer og et hav av filmer

Den 12. BIFF – Norges største filmfestival – går i perioden 19. til 26. oktober. Et stort oppbud av førpremierer gir deg matnyttige opplevelser for den kommende programmeringen av din lokale kinodrift. I tillegg kan du få med deg et hav av filmer (rundt 150) som programmererne har funnet på et 20-talls festivaler rundt omkring i verden i løpet av året som gikk. De lover å bringe deg det beste av det de har sett, så i stedet for å bruke et halvt driftsbudsjett på å reise med dem jorden rundt, kan du for en relativt billig billett dra til Bergen og få faglig påfyll og en vitamininnsprøytning i forhold til å bli oppdatert på hva som rører seg der ute.

BIFFs varemerke er at i tillegg til et fiksjonsprogram like stort som eksempelvis TIFF, kan festivalen i tillegg by på et tilsvarende stort dokumentarprogram, for de som er interessert i noe utover faglig utbytte, som man altså er garantert i rikt monn. BIFF er nå blitt en av Nordens viktigste mønstringer for også denne type filmer, som festivalen supplerer med seminarer og paneldebatter om innholdet i en rekke av disse. En av hovedfilmene i år er
Something Ventured – som beretter historien om Silicon Valleys tilblivelse og utvikling. En dypt fascinerende skildring av gründere og deres mesener på 70-tallet! Både filmskaperne og minst en av gründerne, som nå har råd til sin egen komfortable flybillett, gjester BIFF. En annen er
Page One: A Year Inside The New York Times, som problematiserer forholdet mellom store redaksjoners omleggingsprosesser kontra Internett og blogging – hvor Gud og hvermann kan mene ting ukritisk og uten kildekritikk. Hovedpersonen i filmen er David Carr, som gjester BIFF og holder foredrag om forholdet mellom dybdejournalistikk og blogging.

BIFF arbeider i disse dager for å få på plass filmer fra Venezia og Toronto – og forhåpentlig får du se det beste fra også disse festivalene – i tillegg til Cannes og Berlin, Sundance og mange andre. Så hvem vet – kanskje dukker både Polanski og Solondz, Waltz og Walken opp på årets festival?

Ta turen til Bergen i slutten av oktober! Vel verdt besøket.

Annonse
Skroll til toppen