Annonse

Blu-ray fortsetter økningen

Av totalsalget for DVD og Blu-ray var andelen Blu-ray per juli i 2009 3,5 prosent. I 2010 var andelen 5,3 prosent. Nå er andelen 10.4 prosent. Økningen i andelen Blu-ray går saktere enn forventet, men det ser ut til at utskiftingen skjer etter hvert som det er behov for å bytte ut DVD-spilleren rundt om i de tusen hjem. Nedgangen totalt kommer imidlertid ikke overraskende.

– Dette er en utvikling vi også ser ellers i verden. Faktisk er nedgangen noe lavere i Norge, men vi har jo også ligget svært høyt i forhold til innbyggertallet, sier videorådgiver Erik Zmuda i Film & Kino.

I tillegg til at film etter hvert er blitt tilgjengelig i mange kanaler, er det et annet element som spiller inn. Det er forsinkelsen mellom kinopremiere og utgivelse på DVD/Blu-ray. Har det vært filmer med lavt besøk på kino, gir det som oftest lavt salg av DVD/Blu-ray også. Dette er svingninger man kjenner igjen fra kinobransjen..

– Det er filmtitlene som i hovedsak avgjør om det blir godt salg eller ei. Besøket på kino i starten av dette året var lavere enn året før i samme periode. Det er disse filmene vi nå har på DVD, sier Zmuda.

Topp 10 mest per august 2011

  1. Harry Potter og Dødstalismanene Del 1
  2. Trolljegeren
  3. Knerten gifter seg
  4. To på rømmen
  5. Legenden om Narnia 3 Reisen til det ytterste hav
  6. Nokas
  7. Kongens tale
  8. Fritt vilt 3
  9. Wall Street 2 Money never sleeps
  10. Grusomme meg
Annonse
Skroll til toppen