Annonse
Fra stumfilmkonserten "The Cook".

Stumfilmkonsert for barn

Stumfilmkonserten “The Cook” hadde premiere 27. august på Barnas Cinematek i Oslo. Etter dette har DU Music vært på turné og spilt for små og store i Lillestrøm i samarbeid med Sfinx barnefilmklubb, på Stumfilmdagene i Tromsø i samarbeid med Verdensteatret cinematek, i Kristiansand i samarbeid med Aladdin barnefilmklubb og Cinemateket i Kristiansand, i Trondheim i samarbeid med Barnefilmklubben i Trondheim. Turnéen fortsetter 9. oktober i Sandnes i samarbeid med KINOKINO før den er tilbake i Oslo og i Gamlebyen barnefilmklubb 24. november.

Fatty på nye eventyr (1918) eller
The Cook er skrevet av Roscoe “Fatty” Arbuckle, som spiller hovedrollen som kokk. Arbuckle var en overvektig komiker med bemerkelsesverdig god kontroll på sine mange kilo; nett og grasiøs i bevegelsene. Dette vises i hans suverene sjonglering med mat og kjøkkenutstyr. Den synkrone overleveringen serveringsklar mat og drikke til kelneren (Buster Keaton), er et sant presisjonsarbeid med tallerkener, glass og bestikk som farer gjennom luften og havner der det skal. Det ankommer også en overfallsmann, noe som leder opp til en forfølgelsesscene i velkjent slapstickstil.

DU music er kjent for å spille opp til dans for voksne, langt etter leggetid. Dette er eksplosiv electro-pop-noir med dobbel mannevokal, ståtrommer, synth og twang-gitar. DU music har opptrådt på klubber i inn og utland, deriblant på filmfestivalen i Cannes, og har det siste året hatt kjenningsmelodien til programmet Nasjonalgalleriet på NRK 2.

For mer informasjon eller eventuell bestilling av stumfilmkonserten “The Cook” ta kontakt med Hilde Kjos på
hildek@filmklubb.no.

Annonse
Skroll til toppen