Annonse

Multikulturelle konflikter

1.
Hatet

(La Haine)


Regi: Mattieu Kassovitz, 1995


I en av Paris’ forsteder ulmer konflikten mellom multikulturell ungdom og det franske politi. En film med mye energi som utspilles med all sin dramatikk i løpet av et døgn, som speiler ideer om ghettoer i storbyer, og er like aktuell i dag.Se klipp fra filmen her.

2.
Lawrence of ArabiaRegi: David Lean, 1962


En britisk gentleman og etterretningsoffiser leder en arabisk geriljahær i kampen mot tyrkerne i den arabiske ørkenen under første verdenskrig.Se trailer fra filmen her.

3.
Do the right thingRegi: Spike Lee, 1989


På årets varmeste dag blir temperaturen het blant innbyggerne i en gate i Brooklyn, New York.Se klipp fra filmen her.

4.
JALLA! JALLA!Regi: Josef Fares, 2000


Roro er innvandrer til Sverige, jobber med å stelle byens parker og er forelsket i sin svenske venninne Lisa. Likevel velger han å gifte seg med Yasmin, for at familiene skal tilfredsstilles. Av alle ting under dette tema, en romantisk komedie!Se klipp fra filmen her.

5.
Løftet

(La promesse)


Jean-Pierre og Luc Dardenne, 1996


En far og hans sønn driver lysskye forretninger med illegale innvandrere i Belgia. Og et spørsmål om samvittighet for den unge gutten.Se trailer fra filmen her.

6.
I denne verden

(In This World)


Regi: Michael Winterbottom, 2002


To afghanske brødre flykter fra flyktningeleir i Pakistan til London. Et mesterverk av en film om flyktninger og «mennesketrafikk».Se trailer fra filmen her.

7.
Bagdad caféRegi: Percy Adlon, 1987


En middelaldrende tysk kvinne strander på en café I den amerikanske ørken, der hun møter den afroamerikanske Jasmine, og et uvanlig vennskap innledes.Se klipp fra filmen her.

8.
Gud griper inn

(Divine Intervention)


Regi: Elia Suleiman, 2002


En episodisk oppbygget film om hverdagsliv på den okkuperte vestbredden, skildret med solide doser fantasi, med et klart og tydelig sentrum i handlingen knyttet til to elskende som hver dag møtes ved en av grensepostene mellom Israel og Palestina.Se trailer fra filmen her.

9.
Gadjo DiloRegi: Tony Gatlif, 1997


En ung franskmann drar til Romania for å finne en sanger som han ved en tilfeldighet har hørt på en kassett. Han kommer tett inn på et helt folk, et sigøynersamfunn, men ikke så nær at han noensinne kan forstå dem helt og fullt.Se klipp fra filmen her.

10.
Mystery TrainRegi: Jim Jarmusch, 1989


Tre ulike historier om fremmedgjorthet i Amerika bindes sammen rundt et hotell i Memphis, med ånden til Elvis Presley i veggene.Se klipp fra filmen her.

Annonse
Skroll til toppen