Annonse

Folk ved fjorden

Den 9. november var det forestilling i Lyndheisenteret med etterfølgende servering av smaksprøver på lokal mat og drikke. Filmens regissør og manusforfatter, Øyvind Sandberg, som er med å innleder på de fleste av Bygdekinoens visninger, var også tilstede her. Bygdekinomaskinist Svein Sellevold forteller at det var god stemning og fin dialog rundt filmen.

Folk ved fjorden hadde premiere i oktober, både på Nyheim kino i Eikangervåg og i Bergen under Bergen internasjonale filmfestival. Publikums vurdering av filmen ble en 5-er.

Folk ved fjorden er en prisvinnende dokumentarfilm fra Vestlandet. Filmteamet har fulgt Magnhild Dyrdal og moren Maria på over 90 år i et år. Magnhild er kjent for sin gode geitepølse og ellers alt hun lager av tradisjonsmat. Hun følger geitene og sauene fra fødsel til pølse. Ole Hjelmås er den tredje hovedkarakteren i filmen. Han driver gården slik det har vært gjort i lange, lange tider på Hjelmås. Dette er en film om nære tradisjoner som er på vei ut av den norske virkeligheten.

Annonse
Skroll til toppen