Annonse
Plakat for Oslo Internasjonale Filmfestival 2011

Oslo Internasjonale Filmfestival

Filmene på programmet som både engasjerer filmentusiaster og folk med interesse for eksempelvis musikk- og arkitektur. På åpningsdagen vises filmene på Sentrum Scene, et fantastisk flott lokale for å oppleve film i og OIFF er stolt av å kunne bruke. De øvrige dagene finner festivalen sted i Filmens Hus og på Sentrum Scene.

Her er noen høydepunkter fra festivalen:

Offisiell åpningsfilm: A Dangerous Method

David Cronenbergs
A Dangerous Method hadde verdenspremiere i høst på filmfestivalen i Venezia, og har siden hatt stor suksess på filmfestivalene i Toronto, New York, London og Wien.

Viggo Mortensen samarbeider med Cronenberg for tredje gang, nå i rollen som Sigmund Freud. Michael Fassbender spiller den lovende psykiateren Carl Jung. Keira Knightley er en ung russisk pasient, Sabina Spilrein, som skal få avgjørende betydning for forholdet mellom Freud og Jung, og deres videre arbeid. Handlingen foregår i Wien og Zürich i årene før første verdenskrig.

Urbanized

Regissøren Gary Hustwit (
Helvetica,
Objectified) vil være festivalens gjest.

Fantastisk dokumentarfilm der verdens fremste arkitekter, planleggere, politikere, utbyggere og tenkere ser på problemstillinger knyttet til byer og urban design. Ved å utforske et mangfoldig utvalg av urbane designprosjekter rundt om i verden, vil
Urbanized få fram en global diskusjon om byenes framtid.

George Harrison – Living in the Material World

Den ultimate dokumentarfilmen om George Harrison, fra oppveksten i Liverpool, via suksessen med The Beatles, og videre i livet som soloartist og kunstner, fram til hans død i 2001. Med store mengder tidligere ikke vist materiale.

Smugler

Skuespiller Masanobu Ando er gjest ved årets festival.

Ellevill og absurd undergrunns actionfilm basert på en manga av Shohei Manabe. Har du et trøblete lik å bli kvitt? I Katsuhito Ishiis ferskeste film finnes det alltid en løsning på slike kinkige problemer. Tre karer i en pickup hjelper deg gjerne – for den den rette summen med penger. Den ene av de tre er der derimot ikke helt frivillig. Den mislykkede skuespilleren Kinuta sitter med yakuzagjeld til halsen, og tar opp et lån for å holde gangsterne på avstand. Men for å nedbetale lånet tvinges han til å ta jobben som tredjemann i likbilen. Når de så får jobben med å transportere liket av en myrdet yakuzaboss går de en vanskelig tilværelse i møte. Smuggler minner mest av alt om en blanding av Ishiis egen
Shark Skin Man
and Peach Hip Girl og Takashi Miikes
Ichi the Killer.

Mer informasjon om filmene og festivalen finner du på
OIFFs websider eller på
Facebook.

Annonse
Skroll til toppen