Annonse

Prisdryss i kinobransjen

Årets kino


Oslo Kino AS ble kåret til Årets kino i klassen stor kino i knivskarp konkurranse med flere av konkurrentene. Det avgjørende ble at de oppnådde det høyeste snittbesøket per forestilling på Den store kinodagen med 150 besøk. Markedsdirektør Charlotte Førli mottok prisen på vegne av kinoen.

Edda kino i Haugesund mottok prisen som Årets kino i mellomstor klassse blant annet for en særdeles gjennomtenkt og godt gjennomført kinodag. Jorunn Kristensen mottok prisen på vegne av kinoen.

I klassen liten kino gikk Ål kino av med seieren for andre året på rad. Kinoen har før det mottatt prisen fem ganger. Denne gangen utmerket Ål kino seg ved å ha evnet å få med seg hele lokalsamfunnet på laget på Den store kinodagen, noe som ga en fellesskapsfølelse med stort engasjement og innsatsvilje hos alle parter. Kulturhusleder og kinosjef Thor Olav Fjellhøi mottok prisen.

Årets kino er en utmerkelse Film & Kino i samarbeid med representanter fra filmbyråene tildeler kinoer basert på deres innsats og resultater på Den store kinodagen.

Sølvklumpen til Hodejegerne og Knerten i knipe


Sølvklumpen er de norske kinosjefenes egen pris som deles ut til den norske filmen og den norske barnefilmen de årlig kårer til å være de beste. Hodejegerne fikk prisen for å ha levd opp til forventningene, fått strålende anmeldelser og et fantastisk besøk. Juryen, som består av representanter fra Norske Kinosjefers Forbund, kunne konstatere at det absolutt kan lages knakende gode action-thrillere i Norge. Knerten i knipe mottok Sølvklumpen for å ha mestret utfordringene med å gi liv til en kjent og kjær historie på en måte som fenger både barn og voksne. Prisene ble mottatt av produsentene Asle Vatn for Hodejegerne og Stein Kvae for Knerten i knipe.

Produsentforeningens pris til Lillehammer kino


Kinosjefen på Lillehammer, Ruth Mjøen mottok Produsentforeningens utmerkelse for arbeidet med tilrettelegging for norsk film på kino. Prisen ble overrakt av Produsentforeningens styreleder Sveinung Golimo.

Hyllest fra Byråforeningen


Haugesunds tidligere kinosjef, Grethe Grinde, mottok hyllest fra Norske Filmbyråers Forening for langt og godt samarbeid. Det var styreleder Guttorm Petterson som overrakte prisen.

Blåfjell-heder


Norsk Filmdistribusjon som distribuerer Blåfjell 2 – Jakten på det magiske horn gjorde ære på Hønefoss og Nome kino for deres innsats under lanseringen av filmen. Hønefoss kino ved Øyvind Wold mottok kr 10 000 som skal benyttes til å delta på en filmfestival. Nome kino ved Birte Nesteng mottok en kaffemaskin til personalrommet på kinoen.

Annonse
Skroll til toppen