Annonse

Nye filmstudieark

Dette er en oversikt over de aller siste filmstudiearkene som er publisert:Pushwagner
Klassetrinn: 10. trinn, Videregående


Fag: Mediefag, Kunst og håndverk


Tema: Kunst, Helse og rus

Dokumentarfilmen følger den norske samtidskunstneren Pushwagner fra 2007 til 2010. Filmen er et portrett av en kontroversiell kunstner, men reiser også viktige og interessante spørsmål omkring portrettsjangeren og forsøker i sin form å bryte noen konvensjoner her.Arriettas hemmelige verden
Klassetrinn: 1.-4. trinn, 5.-7. trinn.


Fag: Norsk, Samfunnsfag, Naturfag.


Tema: Miljøvern og naturvitenskap, Oppvekst/familie.

Under gulvet i et stort hus i en vakker hage bor småfolket, kalt Lånerne. De lever et enkelt liv og låner ting som menneskene ikke merker forsvinner (som oftest). Det kan være litt sukker i form av en sukkerbit, noen kjeks, litt såpe, noen spikre osv.

Lånerne har alltid sagt at blir de oppdaget av menneskene, så må de flytte. Arrietta på 14 år er av småfolket, og er både eventyrlysten og nysgjerrig av seg. Det tar ikke lang tid før hun blir oppdaget av det hjertesyke barnebarnet til husets eier. De utvikler et vennskap som får stor betydning for dem begge. Men lånerne vil snart støte på vansker da flere av menneskene etter hvert også oppdager dem.Kidnappet
Klassetrinn: 5.-7. trinn.


Fag: Samfunnsfag, Mediefag.


Tema: Kulturmøter/-konflikter, Oppvekst/familie.

Simon er en helt vanlig dansk 12 åring og som de fleste guttene i denne alderen liker han aller best å sparke fotball. Det som ikke er helt vanlig med Simon er at han er adoptert fra Kenya, et land i Afrika. Adoptivmoren er lege og tar med seg Simon på reise til Kenya, for at han skal få oppleve sitt hjemland. De tar inn på et flott og eksklusivt hotell i hovedstaden Nairobi. Simon er ikke spesielt opptatt av at han opprinnelig kommer fra Kenya. Han ville helst vært hjemme med vennene sine.

Simon kjeder seg, men finner noen andre barn som han begynner å sparke ball med. De sparker ballen utenfor hotellets område, men en guttegjeng tar ballen og løper av gårde. Simon følger etter dem, og plutselig er han i en annen verden. Alle rundt ham ser at han er fra et rikt land, har kule Nike sko og mobiltelefon. På denne måten blir Simon et lett et offer for de ulike bandene.

Annonse
Skroll til toppen