Annonse

Kosmorama Trondheim

Velkommen til Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival

Kosmorama er en veletablert filmfestival som tilbyr et variert og spennende program, med kvalitetsfilm fra hele verden. Våre dyktige kuratorer har brukt mye tid på å lete etter film for Trøndelag og Trondheims befolkning for å gi publikum en unik filmopplevelse. Kosmorama har gleden av å invitere film- og kinobransjen til Trondheim under festivalen.

Kanonprisen

Festivalen åpner mandag 19. mars med Kosmoramas forrykende prisshow. Kanonprisen er filmbransjens egen bransjepris, hvor fagforbundene kårer de beste av de beste. I et show fullt av overraskelser deler vi ut til sammen tolv priser. Prisutdelingen vil bli arrangert på Byscenen, Trondheims nye konsertscene.

Filmvisning av "Noma – på kokepunktet" og bespisning på Rica Nidelven Hotell

Det vil bli filmvisning av dokumentaren om den danske restauranten Noma som gjentatte ganger er kåret til verdens beste restaurant. Deretter vil turen gå videre til Rica Nidelven hvor kokker fra fjorårets NM-finalister i kokkekunst vil stå i spissen for å servere kvalitetsråvarer fra Norden.

Work in progress-presentasjoner

Kon-Tiki-gutta kommer til Kosmorama! Joachim Rønning og Espen Sandberg tar en pause fra den hektiske innspurten med sin nye storfilm og kommer til Trondheim for å gi publikum en eksklusiv smakebit.
Kon-Tiki er en av norsk films største produksjoner noensinne og den filmen som vil prege det norske filmåret 2012. Sammen med produsent Aage Aaberge står regissørduoen for en av flere "work in progress"-presentasjoner av nye norske spillefilmer på årets Kosmorama.

Sara Johnsens nye film
Det viktigste er forbi har i likhet med
Kon-Tiki premiere til høsten, og filmen er et trekantdrama med Maria Bonnevie, Kristoffer Joner og David Dencik i hovedrollene. Sara Johnsen har etablert seg som en av våre mest talentfulle og respekterte filmskapere med spillefilmene
Vinterkyss og
Upperdog, og forventningene til
Det viktigste er forbi er store. Sara Johnsen og Turid Øversveen viser klipp og snakker om filmen på Kosmorama.

Oslo-jenta Mariken Halle har blitt lagt merke til som en ny, frisk og original stemme i norsk film, med en eksamensfilm fra Filmhögskolan i Göteborg og en Grimstad-vinnende kortfilm på merittlisten. Mariken Halle har høye kunstneriske ambisjoner og sterke meninger om film og filmbransje. Sammen med Clara Bodén har hun selskapet Vapen och Dramatik, og de er nå i gang med langfilmen
Verden venter. Halle og Bodén kommer til Kosmorama og presenterer utdrag fra filmen for publikum og bransje.

Påmelding

Påmelding til festivalen kan gjøres på
www.kosmorama.no.

Bestilling av hotellrom på Rica Nidelven kan gjøres via påmeldingsskjemaet. Vi gjør oppmerksom på at rommet ikke er bekreftet før hotellet har tatt kontakt og fått registrert et kredittkort. Eventuelle kredittkortopplysninger gitt på våre nettsider vil ikke bli videreformidlet hotellet.

  • Enkeltrom inkl. frokost fra kr. 1 435
  • Dobbeltrom inkl. frokost fra kr. 1 635
Annonse
Skroll til toppen