Annonse

Kon-Tiki åpner Den norske filmfestivalen

Kon-Tiki er regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg, duoen bak suksessfilmen
Max Manus.

Nyheten ble kunngjort i forbindelse med Scandinavian Locations mottakelse ved de nordiske ambassadene i Berlin mandag 13. februar. I nærvær av filmprodusenter fra hele verden kunne filmens produsent Aage Aaberge, festivalsjef Gunnar Johan Løvvik og programsjef Tonje Hardersen fortelle at filmen får sin verdenspremiere i tilknytning til åpningen av årets jubileumsfestival i Haugesund.

– Vi er strålende fornøyd med å kunne åpne Den norske filmfestivalen med
Kon-Tiki, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik. – Sjelden har det vært knyttet større forventninger til noen norsk film, og vi er sikre på at Joachim Rønning og Espen Sandberg vil innfri disse i fullt monn, sier festivalsjefen og lover høy Kon-Tiki-faktor i Haugesund i forbindelse med verdenspremieren.

– Vi har lagt bak oss 60 dager opptak i seks forskjellige land over en periode på 3 1/2 måned og ser nå fram til å vise resultatet for det norske kinopublikummet. Dette er en norsk film av et format man aldri har sett før, basert på en sann historie som overgår all fri fantasi, sier produsent Aage Aaberge.


Kon-Tiki er en film som er skapt for det store lerretet. Med sine storslagne bilder i kombinasjon med et tett kammerspill og ikke minst en utrolig historie, gir den publikum en spektakulær kinoopplevelse, sier programsjef Tonje Hardersen.

Barndomsvennene Joachim Rønning og Espen Sandberg gikk sammen på filmskolen i Stockholm fra 1992 til 1994. Etter å ha oppnådd suksess innen reklamefilm, spillefilm-debuterte de i 2006 med westernkomedien
Bandidas, som ble spilt inn i Mexico med Penélope Cruz og Salma Hayek i hovedrollene. Deres andre film, Max Manus, ble sett av mer enn én million nordmenn på kino; det beste besøkstallet noen norsk film har hatt siden
Flåklypa Grand Prix.
Kon-Tiki er regissørduoens tredje film.

– Det er en stor ære at
Kon-Tiki er valgt som åpningsfilm i Haugesund. Dette blir startskuddet, sier regissør Joachim Rønning.

– Etter tre år med hardt arbeid, er vi glade for at
Kon-Tiki endelig skal møte publikum. Haugesund er en viktig arena for skandinavisk film, sier regissør Espen Sandberg.

I hovedrollen som Thor Heyerdahl finner vi Pål Sverre Hagen, mens Agnes Kittelsen spiller hans første kone, Liv. Mannskapet på Kon-Tiki spilles av Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro, og Gustaf Skarsgård.

Kon-Tiki

Filmen
Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene da Thor Heyerdahl i 1947 la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet for å bevise sin teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika. Teorien var revolusjonerende og stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki – etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare én av dem kunne seile. Selv hadde Heyerdahl vannskrekk og kunne ikke svømme. Han var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Manus til filmen er skrevet at Petter Skavlan.

Kon-Tiki er produsert av Nordisk Film Production ved Aage Aaberge og Recorded Picture Company ved Jeremy Thomas.

Nordisk Film Distribusjon distribuerer
Kon-Tiki på norske kinoer. Filmen får ordinær kinopremiere 24. august.

Annonse
Skroll til toppen