Annonse
Jubilanten, Vegard Oksnes og kinosjef Edelh Ingebrigtsen.

Førpremiere i 40-årspresang

UIP ga tillatelse til en førpremiere da skipet lå til kai noen timer for å fylle vann og proviant denne ettermiddagen, og jubelen var stor blant mannskapet. I følge avisen Finnmarksposten var jubilanten litt engstelig for at han skulle bli sittende igjen med regningen. Men med bursdagskrone laget av Edelh på hode samt brus og popcorn, kunne han ta det helt med ro.

Også Forsvarsdepartementet har fått denne utradisjonelle bursdagsfeiringen med seg. Edelh forteller at hun, via et familiemedlem som jobber der, har fått tilbakemelding om at de hadde sansen for stuntet. Og ikke minst har hun fått takkemail fra kollegaen til 40-årsjubilanten, han som i første omgang spurte om dette lot seg gjøre.

Se avisoppslaget i Finnmarksposten under Aktuelle lenker til høyre.

Samefolkets dag

For øvrig hadde både Ida K. Balto Bjørnbak i Lakselv og Edelh åpnet kinoene for feiring av Samefolkets dag mandag 6. februar. Ida hadde laget et opplegg for feiringen som Edelh også benyttet. Ida hadde plukket ut tre samiske kortfilmer som TIFF (Tromsø Internasjonale filmfestival) hadde laget DCP og gitt dem tillatelse til å vise. Arrangementene ble åpnet av de respektive ordførerne og det var bevertning. Arrangementene var gratis og alle var velkomne.

Annonse
Skroll til toppen