Annonse

Bygdekinoen viste film for statsministeren

Bygdekinoen, som viser film på ulike steder til enhver tid, var behjelpelig da Scanbox, som er filmens kinodistributør, tok kontakt. Lasse Urhamar og Pascal Bertrandie stilte med fremviser, slik at filmen kunne vises på best mulig måte for veteranene og andre inviterte gjester på statsministerens kontor fredag ettermiddag. NRK Dagsrevyen var også til stede, og det var et flott innslag på sendingen senere på kvelden.

Samme kveld sto Bygdekinoen også for spesialvisning av
Into the White på Grotli hotell. Filmen har for øvrig premiere over hele landet fredag 9. mars. Da viser Bygdekinoen filmen på Marlo Grendehus i Skjåk, og lørdag 10. mars er det visning på Norsk Fjellmuseum på Lom. Samtlige av disse stedene var sentrale da flyene skjøt hverandre ned 27. april 1940.

Andre kinoer med tilknytning til filmen

Førpremiere var det også på Stryn kino lørdag 3. mars. Ikke minst ble filmen benyttet som avslutningsfilm for Filmfest Oslo. Regissøren Petter Næss har vært til stede på de fleste av visningene så langt.

En rekke andre kinoer, blant annet i Åndalsnes, Vågå, Otta og Vinstra, ligger også i området som var berørt av nedskytingen, og det er laget egne arrangementer i tilknytning til premieren på filmen.

Annonse
Skroll til toppen