Annonse

Mannlige filmfotografer utfordres på kino

Christine Heitmann har sin utdanning fra Høyskolen i Lillehammer og Universitet i Trondheim, i tillegg til diverse etterutdanning i Sverige, Danmark, Berlin, Kroatia og USA. Hun har siden 2001 vært kameraoperatør og sjefsfotograf i NRK, med blant annet produksjoner som ”Linus i svingen”, ”Jul i svingen”, ”Lekestue”, ”Svarte penger, hvite løgner” og ”Berlinerpoplene” bak seg.

Anna Myking er utdannet filmfotograf ved Den norske Filmskolen på Lillehammer og har en cand. mag.-grad fra Universitetet i Bergen, Medievitenskap. Hun har fotografert dokumentarer, reklame, musikkvideoer, kortfilmer og novellefilmer. I 2006 vant hun Norsk filmforbunds fagpris for beste foto på filmen ”Alene menn sammen”.

Hilde Malme har sin utdanning fra Sverige, England og USA, og har de siste 18 årene jobbet som B-fotograf og kameraoperatør på et titalls spillefilmer i Norge og Sverige. Hun har i tillegg fotografert et stort antall kortfilmer og dokumentarer de siste ti årene. Flere av filmene hun har fotografert er vist på store, internasjonale filmfestivaler.

Den politisk uavhengige, ideell organisasjon WIFT-Norge står bak filmene med den samlende tittelen ”Levende visittkort”. WIFT (Women in Film & Television) jobber for å styrke og synliggjøre kvinner som arbeider profesjonelt innen film og tv, og filmene er ment som et praktisk bidrag til visjonen om en mer likestilt norsk filmproduksjon. En jury bestående av filmfotograf Kjell Vassdal, regissør Sirin Eide og produsent Line Sandsmark har valgt ut de tre filmfotografene som portretteres.

De tre forfilmene vil bli å se før utvalgte filmer på kinoer i Oslo, Bergen og Trondheim de nærmeste ukene, og vil deretter kunne distribueres videre til kinoer flere steder i landet.

Annonse
Skroll til toppen