Annonse

Hele landet deltok

Kinoene tilbyr sterkt rabatterte billetter til skolene og har satt opp de beste barne- og ungdomsfilmene for elevene. Tilbudet inkluderer både grunnskolen og videregående skoler, og enkelte steder vil alle kommunens elever gå på skolekino denne dagen.

Tidsepoker

Filmene spenner over mange sjangrer og tidsepoker, men har alle til felles at det er utarbeidet pedagogiske opplegg som elevene kan bruke før og etter filmopplevelsen. Flere steder tilbyr kinoene i tillegg filmkurs, animasjonsverksteder og møter med filmskapere. De deltakende kinoene konkurrerer om tittelen Årets skolekino.

– Det er svært gledelig at så mange får ta del i den gode filmopplevelsen som skolekino kan gi, og det er neppe tvil om at dette er en av de mest populære skoledagene i året. Vi ser blant annet at Oslo har satset spesielt i år, noe som har gitt 4700 påmeldte elever. Dette er en gigantøkning på nær 1000 prosent, jubler barnefilmrådgiver Tonje Hardersen i FILM&KINO.

FILM&KINO er initiativtaker til Den store skolekinodagen, men det er de enkelte kinoene som arrangerer sin skolekinodag lokalt. Prosjektet er igangsatt for å sette fokus på viktigheten av skolekino. Flere av filmprosjektene denne dagen er også støttet av FILM&KINO.

Annonse
Skroll til toppen