Annonse

På lederplass

Spennende filmer er kommet de siste årene, både fra Stavangermiljøet og Bergensmiljøet.Årets landsmøte for FILM&KINO er lagt til Lillehammer, som huser både Den norske filmskolen og det nyetablerte filmfondet ”Film 3”. Hva er da mer naturlig enn å se nærmere på denne prioriteringen i årets faglige seminar? ”Distriktspolitikk eller filmpolitikk”, spør vi og starter dagen med omvisning og debatt på Den norske filmskolen. Hvem husker ikke diskusjonen om lokaliseringen av skolen til Lillehammer? Distriktspolitikk, sa filmmiljøet. Fikk de rett, eller har plasseringen også vært av det gode? Hva har Filmskolen betydd for den veksten vi nå ser i norsk film?

Vi fører utfordringen videre inn i ettermiddagens seminar, der vi foruten Film 3 også inviterer folk fra de andre regionale filmmiljøene. Klarer de å holde koken? Blir det god film av dette, eller får vi i det alt vesentlige en næringsutvikling i distriktene? Finnes det midler nok til å spre dem på flere miljøer? Vi spør, aktørene svarer.

Velkommen til debatt, på Lillehammer.

Debatt håper vi også det blir på selve Landsmøtet som er lagt til dagen etter, tirsdag 8. juni. Blant sakene er et forslag om å gjennomføre en nasjonal spørreundersøkelse, ”Firmabilletten” foreslås gjenopplivet og det er kommet søknad om å etablere en importpris for barnefilm under Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Som vanlig legges også årsmelding og budsjett frem for vedtak, og det er her prioriteringene gjøres.

Dokumentene går ut denne uken. De om har synspunkter bør kjenne sin besøkstid.

Lene Løken


adm. direktør


Annonse
Skroll til toppen