Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 31)Uken 26. juli – 30. juliMatt Damon spiller sykkelhelt


Matt Damon, på ny aktuell som Jason Bourne i «The Bourne Supremacy», skal spille sykkelhelten Lance Armstrong i en ny film.


Michael Moores film vist i Texas


Hundrevis av mennesker samlet seg onsdag på en parkeringsplass i nærheten av George W. Bushs ranch for å se Michael Moores Bush-kritiske film « Fahrenheit 9/11».


Tilbake til Hawaii Oslo


Han lagde filmen «Schpaa» i sinne. Nå har han laget «Hawaii Oslo» i sorg, men Erik Poppes siste film har blitt en kjærlighetserklæring til sommeren og til Oslo.


Heftig august i Haugesund


Byen er 150 år, og selve bursdagen feires 26. august med brosteinsball, fyrverkeri, opptog, artister og besøk av kongeparet. Men det skjer også mye mer i Haugesund i august.


På vei til neste bygd


De besøker ungdomshus og flotte kulturbygg. De viser utendørs film i 30 minusgrader i Pasvik like naturlig som de setter opp forestillinger i Grieghallen. «Spiderman 2» er høstens godbit på Bygdekinoens program i Finnmark.


Første norske sci-fi


"Lies Inc." er den første, norske science fictionfilmen som settes opp på kino. Filmskaperne selv mener den kan være viktig for filmmiljøet i Norge.


Steindødt i Stepford


Blytung satire over steindødt tema, som selv ikke en rad glitrende skuespillere kan redde.


Frk. godhjerta


Kate Hudson fremstår definitivt som en likandes, snill og godhjerta jente.


Michael Moore-bølgen til Norge


Politiske dokumentarfilmer er årets heteste kinotrend i USA. Og i Norge står dokumentarprosjektene i kø fra høsten av.


Norsk film lanserer norsk musikk


Norsk film har blitt en ny lanseringskanal for norsk musikk. I 1998 slo den 18 år gamle Lene Marlin gjennom da ho sang "Unforgivable Sinner" i filmen "Schpaaa", og de siste årene har stadig flere norske artister nådd ut til et nytt og større publikum på denne måten.


God sommer for Kino City


Kino City i Drammen doblet kinobesøket i juni fra i fjor til i år.


Ommundsen hopper av Yngve-filmen


Arild Østin Ommundsen skal likevel ikke regissere den planlagte filmatiseringen av Tore Renbergs bok «Mannen som elsket Yngve».


Moores film mot stadig nye høyder


Michael Moores film «Fahrenheit 9/11» fortsetter sin seiersgang på amerikanske kinoer. Til nå har den spilt inn 750 millioner kroner.


Internasjonal filmprisvinner


Nede i Italia har 300 barn stemt på «Iver» som beste kortfilm. Iver-skuespiller Erik Næsbak Brenden (10) tar det hele med stor ro. – Når jeg blir stor skal jeg kanskje bli fotballspiller. Går ikke det, får det bli film, da.
Annonse
Skroll til toppen