Annonse

1 million ekstra til skolekinotiltak

Å bidra til import, distribusjon og lansering av film som er egnet for barn og unge, samt å styrke arbeidet med skolefilm, er blant kjerneområdene til barnefilmkonsulenten. 2003 var et svært sterkt år for den norske barnefilmen. For første gang på lenge var det en norsk film, Lille frk Norge, som åpnet Barnefilmfesten under filmfestivalen i Haugesund. Alle de norske barnefilmene som kom på kino ble støttet av FILM&KINO, både gjennom ekstra kopier og generell lanseringsstøtte. Samlet har de fem filmene Olsenbanden Jr. går under vann, Ulvesommer, Gutten som ville være bjørn, Lille frk Norge og Fia og klovnene blitt sett av


800 000. I tillegg hadde Kaptein Sabeltann premiere 2. juledag. For de minste barna støttet vi distribusjon av en kortfilmpakke bestående av Disa flytter til Japan, Lille mann og De tre bukkene Bruse.

Filmene En julefortelling og Minoes har fått versjoneringsstøtte. Minoes vil ha premiere i 2004. I alt fikk seks filmer tilsagn om støtte gjennom Garantiutvalget for barnefilm, og fem fikk garantutbetalinger i 2002. I tillegg ble det gitt kopi- og lanseringsstøtte til kortfilmpakkene Ludovic – verdens beste bamse og Store-Bill og Lille-Bill.

DEN STORE SKOLEKINODAGEN


I 2003 samlet vi innsatsen på skolekino inn et prosjekt som fikk navnet Den store skolekinodagen, hvor formålet var å skape et nasjonalt fokus på skolekino. Det ble laget både markedsførings- og pedagogisk materiale til dagen som ble avholdt 22. oktober, med reduserte billettpriser. Totalt deltok over 50 kinoer i prosjektet, med et samlet skolekinobesøk på over 20.000.

Det ble også arrangert et skolekinoseminar i forbindelse med Barnefilmfestivalen i Kristiansand, hvor fokus var satt på "Den kulturelle skolesekken" og presentasjon av ulike gjennomførte skolekinoprosjekter. På det årlige informasjonsmøtet for kinosjefene i Haugesund ble det informert om Skolefilmutvalget og Den store skolekinodagen. Det har også vært avholdt fire heldagsmøter i Skolefilmutvalget i 2003.

NY TEKNOLOGI


Prosjektet med DVD-visninger på kino ble iverksatt etter et landsmøtevedtak i 2002. Prosjektet hadde to runder. I mai ble ungdomsfilmen The Dangerous Lives of Altar Boys fra Scanbox satt opp, og i november hadde småbarnsfilmen Store-Bill og Lille-Bill fra ORO Film premiere. Førstnevnte film hadde premiere på fire middels til små kinoer, og sistnevnte på ti kinoer inkludert de største byene. Prosjektet ble i etterkant evaluert og noe av det som ble fremholdt som problem var den manglende tekniske kvaliteten på visningene.

LANDET RUNDT


I tillegg til å gi generell veiledning til kinoene i deres lokale barnefilmsatsinger, slik som Sandvika kinos filmprogram under Barnas kulturfestival på Kalvøya, har FILM&KINO gitt økonomisk støtte til i alt 14 lokale tiltak. Disse har bestått av ulike skolekinoprosjekter og andre barnefilmhappeninger. I tillegg har det blitt gitt støtte til barnefilmfestivalene i Kristiansand og Stavanger, samt Amandus i Lillehammer.


Annonse
Skroll til toppen