Annonse

Hamsun på film

Et omfattende studiehefte med oppgaver til fordypning kan bestilles på
post@kino.no eller
lastes ned her .

Knut Hamsun (1859 – 1952) er en av det 20. århundres mest betydningsfulle forfattere, med en vesentlig innflytelse på europeisk og amerikansk litteratur. I 1920 fikk han nobelprisen for romanen Markens grøde, men kanskje størst innflytelse fikk Sult som en av de banebrytende verkene innen modernismen.

I boksen finner du følgende filmer:

Sult (regi: Henning Carlsen 1966). Her møter vi hovedpersonen Pontus som vandrer rundt i Kristiania i 1890. En forfatter, full av ambisjoner og tro på sitt talent.

Pan (regi: Henning Carlsen, 1995). Løytnant Thomas Glahn lever som en fremmed i et lite kystsamfunn i Nord-Norge, men en dag møter han Edvarda og dermed starter et mystisk og psykologisk utfordrende eventyr…

Telegrafisten (regi: Erik Gustavson 1993). I denne filmen basert på romanen Sværmere fra 1904 står telegrafisten og kvinnebedåreren Rolandsen sentralt. Vi får servert humor, erotikk, nordlandsnatur og eventyr uten sidestykke.

Markens grøde (regi: Gunnar Sommerfeldt, 1921). Stumfilm fra 1921 om Isak, mannen som dukket opp fra intet og starter byggingen av sitt småbruk. Filmen ble en sensasjon etter premieren og økte raskt interessen for Hamsuns roman. Denne versjonen har nyinnspilt originalmusikk komponert av Leif Halvorsen og framført av Kringkastingsorkesteret med dirigent Frank Strobel.

Landstrykere (regi: Ola Solum, 1989). Handler om eventyreren August, en berømt romanskikkelse hos Hamsun som er skildret i flere bøker.

Hamsun (regi: Jan Troell, 1996). Denne filmen beskriver ekteskapet mellom Hamsun og hans hustru Marie i årene 1935 til 1952. Fremragende skuespillerkunst og et fortettet manuskript gjør denne filmen til en av de store produksjonene i nordisk filmhistorie.

Samleboksen koster kr 450 og kan kjøpes på
www.filmbutikken.no .

Passer for elever i videregående skole.

Annonse
Skroll til toppen