Annonse

Oppsummering: Den 37. norske filmfestivalen i Haugesund

Tradisjonen tro gikk det i ett med filmvisning, presentasjoner fra byråene, ulike fagmøter og sosiale aktiviteter under Den norske filmfestivalen i Haugesund. I festivalens 37. år ble salget av festivalpass mer enn tredoblet fra i fjor til totalt 660. Det samlede besøket på filmene ble 42 000.

I likhet med kultur- og kirkeminister Trond Giske, som åpnet filmfestivalen, fant også kinosjefer, videobransjen, bygdekinomaskinister og andre representanter fra Film & Kino veien til Haugesund i august. Også i år ble festivalen åpnet og avsluttet med norske premierefilmer, henholdsvis
Upperdog og
Rottenetter. Barnefilmfestivalen ble åpnet med
Knerten. I tillegg hadde
Ella og
Ulykken premiere under filmfestivalen.

H.K.H. Kronprins Haakon, som er festivalens høye beskytter, tok i år som i fjor turen til Haugesund, men denne gangen for å foreta den offisielle åpningen av New Nordic Films.

Årets festival kunne by på fransk, tysk og italiensk sideprogram i tillegg til Kritikeruke, Videorama, ulike seminarer og et eget kortfilmprogram. I tillegg til filmene som ble vist under festivalen, inviterte også de ulike byråene til presentasjon av sine kommende filmer. Det er mye å glede seg til å se på en kino nær deg, både av det som ble vist i festivalprogrammet og av byråene.

Les mer om hva som skjedde på
festivalens egen hjemmeside.

Annonse
Skroll til toppen