Annonse

Nye filmstudieark

Dette er en oversikt over de aller siste filmstudiearkene som er publisert:


Operasjon froskeeggKlassetrinn: 1. – 4. + barnehage


Fag: Naturfag


Tema: Miljøvern og naturvitenskap, Vennskap/respekt

Storebroren til Max må operere bort mandlene. Før han reiser på sykehuset innbiller han Max at han må ha froskeegg for å kunne snakke etter operasjonen. 6-åringen Max tar oppdraget svært alvorlig og gjør alt han kan for å finne eggene. Med en bestemor som bor på landet, burde dette være en enkel oppgave. Men det viser seg å bli vanskeligere en antatt. Etter hvert får Max hjelp av sin nye venninne, Jesse. Sammen legger de ut på et spennende eventyr i naturen, der de møter både mennesker, dyr og rare innsekter.

Operasjon froskeegg vant publikumsprisen på Barnefilmfestivalen i Kristiansand 2009, og er en sjarmerende film for de minste.


DragetrenerenKlassetrinn: 1. – 7. trinn


Fag: Norsk, samfunnsfag


Tema: Historie, Vennskap/respekt

Hikken lever i vikingtiden, i et samfunn som heter Borkøy. Dette er et sted for barskinger – og da mener vi både gutter og jenter, kvinner og menn. Det er bare en ting som skremmer vettet av dem, og det er drager. I nærheten av Borkøy ligger en stor vulkan. Inni vulkanen bor dragene og rett som det er kommer de og angriper folk og dyr på Borkøy. Både Hikken og vennene hans er lært opp til å frykte og hate drager. Men Hikken liker ikke å drepe. En dag finner han en skadet drage i skogen og oppdager dragenes hemmelighet.


En helt vanlig dag på jobbenKlassetrinn: videregående


Fag: Samfunnsfag, Mediefag


Tema: Politikk og samfunn, Litteratur på film

En helt vanlig dag på jobben er basert på boken med samme navn av Håvard Melnæs, og tar for seg perioden han jobbet som journalist i Se og Hør. Filmen følger Håvard fra fersk skribent til han blir en av de journalistene i bladet. Gjennombruddet kommer da det blir oppdaget at han kjenner til Mette-Marit Tjessem Høiby, som da er i startfasen i forholdet sitt til Kronprins Håkon. Han blir satt til å jobbe tett opp mot kongehuset og danner et vennskap med faren til Mette-Marit, Sven O. Høiby.

Annonse
Skroll til toppen