Annonse

Hjelp, vi er russ!

Markus (Erlend Fougner) og Robert (Bjørnar Nilsen Øksenvåg) nærmer seg endelig målet: 13 års skolegang er nesten over og alt de har lært skal skylles bort med en russetid ingen har opplevd maken til. Problemet er bare at de befinner seg i Ødvåg, Norges aller minste og mest forblåste lille høl, og at penga de skulle feire for er søkkborte.

På toppen av det hele har de en rektor (Are Kalvø) som har satt seg fore å gjøre livet deres så surt som mulig, og en lokal lensmann (Kristoffer Joner) som liker å bøtelegge folk nesten like godt som han liker jenter på 16 … Utfordringen blir derfor å få fikset tidenes beste russefeiring uten noe cash. Og selvfølgelig å få pult.

Hjelp, vi er russ! er en homage til ungdomsfilmen som for alvor gjorde seg gjeldende tidlig på 80-tallet. Filmen har kinopremiere over hele landet 15. april.Skolekinonytt har stilt regissør Kenneth Olaf Hjellum fem spørsmål om russetid, fest og film:

1. Hvorfor lage film om russ?


Målet var å lage en norsk High School komedie, og russefeiring er jo en viktig del av gymnasopplevelsen, så det ble naturlig å bruke den som setting!

2. Er det bare fest og russetid i filmen, eller får vi også et innblikk i hvordan det er å vokse opp på et lite sted?


Vi forsøker å gi litt innblikk i livet på et lite gymnas og i en liten bygd også, før russegjengen legger ut på tur.

3.
Hjelp, vi er russ! er den første norske russefilmen siden Edith Calmars
Bedre enn sitt rykte. Var denne filmen en inspirasjon?Jeg må ærlig innrømme at jeg fant ut om
Bedre enn sitt rykte lenge etter
Hjelp, vi er russ!-manuset var skrevet, men vi endte jo opp med noen bilder fra den i filmen da!

4. Tør vi be om ditt beste minne fra egen russetid?


Jeg hadde vel en klassisk russefeiring med revy og avis, og russefeiring på Hellerudsletta. Vi holdt på med russerelaterte aktiviteter gjennom hele tredjeåret, så minnene er mange!

5. List opp dine topp tre ”High School filmer”.Fast Times at Ridgemont High


Animal House


Ferris Bueller’s Day Off

Annonse
Skroll til toppen