Annonse

Den norske Oscar-filmen Tuba Atlantic kommer på kino

Foreløpig har kinoene i Oslo, Trondheim og Verdal bekreftet at de setter opp
Tuba Atlantic. Dette kommer frem i en pressemelding fra Norsk Filminstitutt.

Tuba Atlantic er Hallvar Witzøs eksamensfilm fra filmskolen på Lillehammer. Filmen vant student-Oscar sommeren 2011 og er nå nominert til ordinær Oscar, en ære som kun blir fem kortfilmer årlig til del. Dette har ført til stor pågang fra kinoer og publikum som vil se filmen.

Mange henvendelser

– Vi har fått mange henvendelser fra kinoer og publikum som spør om det er mulig å se
Tuba Atlantic på kino, og vi er veldig glade for at vi nå kan tilby filmen til kinoer i hele Norge i samarbeid med Film & Kino. Norsk kortfilm er i verdensklasse, og
Tuba Atlantic er med sin skeive humor og særegne historie om to brødre på hver sin side av Atlanteren, en film som fortjener å bli sett på kino, sier Stine Helgeland, lanseringsdirektør ved Norsk filminstitutt.

Sjarmbombe fra Trøndelag

-Vi er svært glade for å kunne bidra til at Tuba Atlantic kan settes opp på kinoer over hele landet og håper så mange som mulig får med seg denne sjarmbomben fra Trøndelag, sier Tonje Hardersen, filmrådgiver i Film & Kino.

-Dette er helt fantastisk. Det er veldig fint å oppleve slik uforbeholden støtte for noe som startet som en studentfilm. Det som er så bra med dette er at så mange nå får muligheten til å se filmen, for Tuba Atlantic er en historie jeg så gjerne vil fortelle, sier regissør Hallvar Witzø.

To brødre

Filmen handler om to brødre som bor på hver sin side av Atlanteren. Broren hjemme i Norge oppdager at han har en dødelig sykdom og prøver å komme i kontakt med sin bror på den andre siden av Atlanterhavet.

Kontaktperson for kinoer som ønsker å vise filmen:

Ingrid Dokka


Rådgiver


Norsk filminstitutt.


Tlf 22 47 45 61, mobil 90 97 67 22Ingrid.dokka@nfi.no

Annonse
Skroll til toppen