Annonse

Bygdekinoen kommer tilbake til Finnmark

Regjeringen gir 3 millioner i støtte til bygdekinoen slik at de igjen kan vise filmer i Finnmark. Det er 13 år siden sist bygdekinoen var til stede i hele Finnmark.

Arnfinn Inderhaug, kinosjef i Bygdekinoen, gleder seg til igjen å kunne si at Bygdekinoen viser film i hele landet fra nord til sør:

– Bygdekinoen er veldig fornøyd med at tiltaket ser ut til å komme inn å Statsbudsjettet. Vi vil lage en god plan og sørge for å være ute på veien igjen i Finnmark etter 13 års ørkenvandring. Mest av alt gleder vi oss til å kunne vise film med lokal tilhørighet i Finnmark.

Hele Finnmark

De 3 millionene regjeringen gir i statsbudsjettet for 2024 gjør det igjen mulig for bygdekinoen å reise rundt i hele Finnmark og vise filmer. Bygdekinoen er et enkelt og lett tilgjengelig kulturtilbud til folk der de bor. Finnmark er et fylke med store avstander og mange kommuner i Finnmark har i dag ikke et kinotilbud.
Derfor vil Senterpartiet med Arbeiderpartiet i regjering satse på bygdekinoen i Finnmark, sier stortingsreprsesentant Geir Iversen (SP):

– Dette kan bli et kjempegodt kulturtilbud i hele Finnmark. Jeg har tidligere jobbet som kulturkonsulent og sett hvor viktig det er med et kinotilbud nært der folk bor. Det er mange spennende muligheter med denne satsingen, kanskje vi kan få til et samarbeid med kommune og bygdekinoen slik at vi kan få etablert flere kulturarbeidsplasser i Finnmark.

Reetablere Bygdekinoen

Film & Kinos direktør Espen L. Pedersen gleder seg over at Bygdekinoen nå kommer tilbake til Finnmark etter 13 års fravær:

–Vi er svært glade for at det bevilges penger til å reetablere Bygdekinoens virksomhet i Finnmark slik at vi kan levere på vårt samfunnsoppdrag med kino til folk i distriktene over hele landet. Bygdekinoen ser frem til godt lokalt samarbeid med kommuner og filminteresserte som ønsker seg kinotilbud til sitt lokalsamfunn i Finnmark.

I disse budsjett- og valgtider blar regjeringen opp lommeboka og sørger for tre friske millioner. Pengene kommer på statsbudsjettet i 2024, og er med på å gjøre det mulig for bygdekinoen å reise rundt i hele Finnmark og vise filmer.

– Kino må være tilgjengelig over hele landet. Derfor er det viktig at Senterpartiet i regjering satser på Finnmark. Dette kan bli et kjempegodt kulturtilbud i hele Finnmark. Jeg har tidligere jobbet som kulturkonsulent og sett hvor viktig det er med et kinotilbud nært der folk bor. Det er mange spennende muligheter med denne satsingen, kanskje vi kan få til et samarbeid med kommune og bygdekinoen slik at vi kan få etablert flere kulturarbeidsplasser i Finnmark, sier stortingsrepresentant Geir Iversen (Sp), i pressemeldingen.

Annonse
Skroll til toppen