Annonse

CineEurope

CineEurope ga grunn til optimisme for kinofremtiden

Europas største kinokonferanse, CineEurope i Barcelona, ble av sluttet torsdag. Espen Lundberg Pedersen, administrerende direktør i Film & Kino, opplever at kinobransjen har fått en ny giv og optimisme.

–Jeg synes det har vært veldig bra. Det er veldig mye positivitet. De var mange interessante studiopresentasjoner. Det lover jo veldig godt for kinobesøk framover, sier Lundberg Pedersen og fortsdetter:

–Jeg syne det er spennende diskusjoner i forhold til utvikling og innovasjon for bransjen. Både på det tekniske og rundt personalet og kundereisen. Så det er veldig mye bra.

–Det virker som om internasjonalt generelt er problemet  å få tak i personalet?

–Ja, det henger veldig sammen. Internasjonalt, så er det de samme utfordringene. Det er veldig mye personalet uten kompetanse. Det mye om hvordan man får lært opp personalet framover – og få dem nok engasjert til at de ønsker å bli og jobbe innenfor kinoindustrien.

–På Coca Cola-seminaret ble bærekraft fremhevet?

–Det er blant flere temaer som går igjen og er mer en utfordring i hvert fall i Europa, men også i Norge. Det er jo en utfordring og endringer tvinger seg frem. Allerede er plastsugerørene forbudt. Det er jo litt spennende å se og følge opp videre i forhold til hvordan vi i Norge, som ikke har postmix i så stor grad på kinoen, men mer flasker. Hvordan kan vi jobbe for å få distribusjon av det også mer bærekraftig – og få salg og retur på kinoene mer bærekraftig. Der har vi jo litt andre utfordringer enn andre steder. Vi har mer flaskesalg enn det man har på kinoene ellers.

–Du nevnte det med optimismen. Men samtidig så er det jo færre titler fremdeles enn tidligere?

–Ja, det er litt ned foreløpig, men det som kommer fremover ser veldig store og bra ut og lover vi jo veldig bra. Det ser ut som at fra neste år, fra 2024, så tror jeg jo at antall titler fra studioene er tilbake igjen og vi er tilbak til det normale for fullt.

Annonse
Skroll til toppen