Annonse

Cineeurope: – Gleder meg til kinohøsten

Etter den verste mai måneden noensinne er det optimisme som preger kinokonferansen Cineeurope i Barcelona.

BARCELONA: Hollywood-streiken i fjor har ført til filmmangel, men fra høsten kommer storfilmene tilbake. Espen Lundberg Pedersen, direktør i Film & Kino, ser frem til høsten på kinoene.

–Vi kommer ut av det dypeste mørket. Når man er her i Barcelona, blir man veldig inspirert. Det kommer utrolig mye bra innhold, og det er det vi har manglet. Folk har jo ønsket å gå på kino. Det er utrolig inspirerende å være her, og det jeg føler er at alle føler en lettelse og får pågangsmot til å stå på fremover. Så tro på kino videre. Det har vært veldig mye optimisme her. Veldig mye optimisme, ja. På alle fronter. Både på innholdssiden, men også i forhold til kinoene som ønsker å investere. Kinoer fra Norge er også her for å lære av hverandre og se hva som er mulighetene for fremtiden.

Hva kan vi gjøre enda bedre for kundene? For at de skal ønske å komme tilbake til kinoene oftere. Kombinert med masse godt innhold fra studioene, og det vi vet kommer av norske filmer fremover, så tror jeg høsten blir bra, og 2025 enda bedre.

– Hva er det viktigste du tar med deg hjem?

– Det er jo ikke helt breaking news i år, men det som kanskje er den røde tråden hos alle, er at alle jobber med forbedringer. Det er ingen som har lagt seg til ro med at «nå har vi laget en projektor eller en stol som er godt nok». Alle jobber for å finne de små forbedringene som gjør at kinoopplevelsen blir litt bedre etter hvert.

– Det var det jeg var inne på i morges, McLaren. Var det hvert 17. minutt døgnet rundt hadde de en ny forbedring til bilen?

– Det er det jeg opplever hele tiden. Om du driver med software, stoler, popcornmaskiner eller drikke, alle er opptatt av innovasjon. Få til noe som gjør at det både er lettere for kinodriverne å drive kino, men ikke minst sluttkunden, altså at kinogjestene får en bedre kinoopplevelse av at de står på og klarer å utvikle sitt produkt litt ekstra.

– Nå er det fotball-EM, og snart OL. Er det noe man kan gjøre for å komme seg gjennom der? – Jeg tror jo at de filmene som kommer nå, som «Innsiden ut 2», har vist at det er mulig. Den åpnet nå i helgen med kjempetall. Det kommer filmer som «Grusomme meg 4» og «Deadpool» – det er filmer som kommer til å slå an hos publikum, som vi kommer til å ønske å se. Det er jo ikke alle som ser fotball like mye som andre, så jeg tror at kinosommeren kommer til å bli bra også.

– Hvilken film gleder du deg mest til i sommer? – Jeg personlig gleder meg nok mest til å se «Deadpool». Men jeg skal nok se de andre også. – Og til høsten? – Da har vi egentlig større forventninger til de norske filmene «Quisling» og «Nr. 24» først, som jeg tror kommer til å samle store grupper med publikum igjen. Også er det jo en del barnefilmer, også de norske med «Kvitebjørn Kong Valemon» og «Askepott». Så jeg tror egentlig at de norske filmene kommer til å stå frem. Også kommer det selvfølgelig masse spennende fra Hollywood også. Høsten blir bra!

Annonse
Skroll til toppen