Annonse

Den store skolekinodagen – billett til 45 kroner

13. februar er Den stor skolekinodagen. De siste to årene har distributørene åpnet for at man kan vise skolekino hele uka. Mange benytter denne muligheten og lager skolekinouke mandag til fredag.

Film & Kino opprettet denne for å få et fokus på skolekino. Aktivitetene foregår i all hovedsak på de lokale kinoene.

I år er det 22 året Den store skolekinodagen ble arrangert første gang. De første årene var det første tirsdag i februar, men det kolliderte ofte med den samiske nasjonaldagen, så for 8 år siden ble den flyttet til andre tirsdagen i februar.

Film & Kino opprettet denne for å få et fokus på skolekino. Aktivitetene foregår i all hovedsak på de lokale kinoene, men vi har en liten kampanje som i all hovedsak foregår på sosiale medier, og gjennom utdanningsnytt som er kommunikasjon fra utdanningsforbundet til lærerne som er medlem. Det er svært mange.

Denne kampanjen bli finansiert gjennom støtte fra NFI. Men mesteparten  foregår lokalt på kinoene. Filmene blir som er egnet blir lagt ut på Film og Medieserveren av distributør som eier filmen og man kan søke opp alle filmene der.

På NFI`s nye portal skolekino.no vil en del aktuelle filmer til enhver tid bli presentert med undervisningsopplegg. Filmene som får oppmerksomhet her blir valgt ut av et utvalg. De siste årene (med unntak av pandemien) har ca 35 000 elever sett film denne dagen.

Kan vise skolekino hele uka

De siste to årene har distributørene åpnet for at man kan vise skolekino hele uka, så mange benytter denne muligheten og lager skolekinouke mandag til fredag, istedenfor å kun ha det på den ene dagen. Det er den lokale kino som bestemmer om man skal ha visninger denne dagen/uken. Ca 70-80 kinoselskaper har visninger denne dagen fra de store (Odeon, Nordisk Film, Kinoalliansen, Kinonor) til mindre kinoer.

Det er ikke noe kommunikasjon direkte til elevene, men vi ser at en del kommenterer og deler på sosiale medier og på den måten blir oppmerksomme og snakker  med lærere på sin skole.

De aller fleste kommunene har et kinotilbud gjennom egen kino eller gjennom Bygdekinoen. 91 % av befolkningen har kinotilbud enten gjennom egen kino (81%) eller gjennom Bygdekinoen (ambulerende kinovirksomhet). Det er tilbud til alle fra barnehager til videregående skoler, basert på hva den enkelte kino ønsker. Billettprisen denne dagen er 45 kroner.

Annonse
Skroll til toppen