Annonse

«Dune: Part Two» fikk folk på kino igjen

Etter to svake måneder kan kino-Norge igjen se publikum strømme til kinoene. «Dune: Part Two» ble sett av 64 509 i åpningshelgen – og er allerede sett av hele 107 780 totalt inkludert førpremierer.

Science fiction-filmen har imponert med et stor åpningshelg også internasjonalt og har nå satt flere nye rekorder. Med hovedroller av stjerner som Timothée Chalamet og Zendaya, i tillegg til en imponerende rollebesetning inkludert Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Austin Butler, og flere, har Denis Villeneuve-regisserte Part Two klart å overgå forventningene.

Ifølge Variety har oppfølgeren samlet spilt inn imponerende 81,5 millioner dollar åpningshelgen i USA, og dette markerer den største åpningshelgen så langt i 2024 – den største siden Taylor Swifts konsertfilm The Eras Tour (93 millioner dollar).

Tar vi med de internasjoanle inntektene på 97 millioner dollar i helgen, har «Dune 2» allerede klokket inn fantastiske 178,5 millioner dollar på verdensbasis etter kun en helg.

Det er verdt å merke seg at Dune: Part Two også markerer Villeneuves beste amerikanske premiere noensinne, og den nesten dobbelt så stor åpning som den første filmen, som åpnet med41 millioner dollar i USA.

Handlingen i oppfølgeren følger Timothée Chalamet som Paul Atreides og Zendaya som Freman-krigeren Chani, som fører krig mot House of Harkonnen.

Selv om en tredje film ikke er offisielt bekreftet, har Villeneuve uttalt: «Vi er i tidlige stadier. Vi beveger oss i riktig retning. Det er mye arbeid som allerede er gjort, men det gjenstår fortsatt mye arbeid for å ha noe solid å skyte.»

Annonse
Skroll til toppen